To je kratak opis Women's Weekend-a, konferencije koja drugu godinu zaredom okuplja, povezuje i osnažuje žene, ali i muškarce koji utiču na promene. Women's Weekend je konferencija koja se željno iščekuje i na kojoj se već tradicionalno, u nedelji Dana žena, u Rijeci, okupljaju istaknuta imena sa regionalne i svetske scene iz oblasti biznisa, medija, lifestile-a, IT-a, zdravlja i lepote. Od 7. do 10. marta, Muzej moderne i savremene umetnosti, Gradska biblioteka i Umetnički kvart biće domaćini ove manifestacije, koja će biti epicentar razmene iskustava, znanja i razgovora o aktuelnim temama. Women's Weekend već tradicionalno ističe važnost povezivanja i osnaživanja žena i doprinosa ostvarenju stvarnih promena u društvu. Ističe važnost pretvaranja promena u konkretne i vidljive rezultate, ali i potrebu za otvorenim razgovorima o temama koje još uvek nisu dovoljno zastupljene u javnosti.

Ovogodišnji program će istražiti širok spektar zanimljivih i relevantnih tema, uključujući ulogu žena u poslovnom svetu, trendove u poslovanju, aktivizam i izazove sa kojima se suočava generacija Z, kao i uspešno usklađivanje različitih uloga žena. Tako će posetioci imati priliku da slušaju inspirativne priče vodećih preduzetnika i „tvoraca mišljenja“, poput spisateljice i doktorke nauka Ket Bohanon, koja će podeliti svoja otkrića o osnovama ljudske evolucije, Lize Karmen Vang, autorke bestselera. prepoznata kao jedna od najuticajnijih ljudi mlađih od 30 godina, Lana Đurkin-Konig, koja je više od 20 godina odgovorna za nacionalnu, međunarodnu i korporativnu bezbednost nekih od najvećih svetskih kompanija, kao uspešna pevačica i preduzetnica Maja Šuput, ali i mnogih drugi.

Lana Djurkin-Koning photo (1) (2).png
PR Women’s Weekend 

Gošća konferencije Women’s Weekend biće i Teodora Bogdanović, glavna i odgovorna urednica brenda Elle Srbija, koja će govoriti na panelu posvećenom dugovečnosti štampanih izdanja luksuznih modnih magazina. Brojni podaci svedoče da kategorija printa polako izumire, dok luksuzni magazini uspešno odolevaju ovom negativnom trendu. Panelistkinje će govoriti i o načini na koji su luksuzni magazini postali neizostavan deo kulturnog pejzaža i postali svojevrstan prozor u svet mode, lepote, putovanja i aktivizma.

Womens Weekend konferencija se održava ovog vikenda u Rijeci
Mrdja Lovers Studio/© 2023 Mrdja Lovers Studio, all rights reserved. 

Poseban deo konferencije biće održan u prostoru novootvorene Gradske biblioteke, gde će biti održan Book Club by Women's Weekend, koji će biti mesto susreta strastvenih čitalaca i inspirativnih autora, dok je nulti dan konferencije, 7. mart, rezervisan za program „Za Evropu rodne ravnopravnosti“ koji se održava u saradnji sa Predstavništvom Evropske komisije u Hrvatskoj i Univerzitetom u Rijeci. Ulaz na ova dva programa biće besplatan za sve posetioce.

Vitalnost_knjiga.jpg
PR Women’s Weekend 

Učesnici konferencije će takođe uživati u vremenu za sebe kroz koncerte, zabavu, druženje i opuštanje. Tako će prvog dana za nezaboravno iskustvo biti zaslužni Matija Cvek & Funkensteins, dok će atmosferu na Dan žena ulepšati harizmatični Sergej Božić.
Ne propustite dane žena i budite deo trodnevnih inspirativnih i edukativnih tribina i predavanja, ali i odlične zabave na drugom Women's Weekend-u u Rijeci!

Izvor: ELLE /N.K./Promo