1. aprila, u 08:27h, događa se mlad Mesec u Ovnu. Energija Ovna se odnosi na nove početke, a kako mlad Mesec donosi početak novog lunarnog ciklusa, tu je opet reč o počecima. Ova kombinacija energije čini mlad Mesec u Ovnu jednom od najboljih prilika u godini za razmišljanje o tome koje nove početke ili novo poglavlje želimo da započnemo u svom životu.

Pod energijama mladog Meseca Ovna razmislite gde ćete krenuti, koje semenke želite da posadite i odredite svoje namere za mesece koji dolaze. Sada je prilika za preokret, za svežu novu priču, ako to želite. Kad god nam kozmičko nebo pruži priliku da započnemo novo poglavlje, kreativne energije se povećavaju, omogućujući nam da ih koristimo za preobražaj i oživljavanje naših snova i želja.

Razmislite o tome šta želite da manifestujete u svom životu, zadržite ovu viziju jasnom u svom umu, a zatim pošaljite te vibracije u Svemir, u noći mladog Meseca. Setite se svoje moći i uloge u ovom Svemiru. Znajte da ste čarobni i da zaslužujete da svoje snove stavite u eter kako bi mogli da se materijalizuju u vašem životu. Imajte na umu da je energija Ovna takođe povezana s delovanjem pa iako je moćno sanjati i dopustiti da Svemir čuje vaše želje, svakako nastavite s delima i osmislite korake akcije u danima i nedeljama koje slede.

Uz predivne kreativne manifestacijske energije koje ovaj mladi Mesec pruža, postoji još jedna energija koja se u ovom trenutku talasa kozmičkim nebom zahvaljujući asteroidu Hiron. Hiron je poznat i kao ranjeni iscelitelj te može svoje rane i borbe koristiti kao moćne portale isceljivanja i mudrosti. Hironove rane omogućuju mu da radi svoju magiju, leči druge i bude izvor psihičkog znanja.

Hiron nam pomaže da se prebacimo u više stanje svesti, dopuštajući nam da pređemo iz jednog stanja svesnosti u drugo. Uz njegovu snažnu energiju pod ovim mladim Mesecom, svi možemo da sagledamo svoje rane i pronađemo lepotu u njima. Svi imamo moć da priznamo kako su nas naše rane, iako bolne, oblikovale u bolje i saosećajnije ljude. Ponekad smo toliko zaokupljeni lečenjem svojih povreda ili se pretvaramo da se nisu dogodile, a zapravo ponekad sve što treba da učinmo je da dopustimo našim ranama da nam pokažu novi put napred.

Uz velikodušnu isceljujuću energiju koju nudi Hiron, također imamo Jupiter i Neptun koji se približavaju na našem kozmičkom nebu. Njihov susret je redak događaj koji će oblikovati ostatak godine koja dolazi. Zajedno, Jupiter i Neptun predstavljaju kolektivno buđenje i pojačavaju naša psihička čula. Mladi Mesec takođe ima sposobnost poboljšanja naše intuicije pa ćemo se verovatno osećati posebno osetljivim i vrlo povezanim s višim silama u koje verujemo.

Ako ste želeli da započnete novu duhovnu praksu ili da se vratite tehnikama meditacije, znajte da će ovaj mladi Mesec pojačati poziv. Ako ste želeli da istražujete svoje duhovne darove ili ste ignorisali vlastitu intuiciju, ovaj će vam Mesec ponuditi podsticaj koji vam je potreban. 

Znajte da kada je noćno nebo bez Meseca, to je naše vreme da se povučemo unutra, da slušamo svoj unutrašnji glas i da verujemo onome što znamo da je istina u našim srcima. Vredno je prisetiti se da je često ono što nas muči u vreme mladog Meseca nešto kroz što možemo proći tako da prvo uđemo unutar sebe i radimo na sebi.

Ulazak unutra takođe vam omogućuje da se povežete sa snagom koja živi u nama. Imate veliku moć u sebi. Potražite ovu moć. Budite čvrsti i verni u onome ko jeste. Znajte da ste vredni lepog života, bez obzira na to kakve rane nosite. Znajte da su vaše rane portali za mudrost, za pomaganje drugima i za stvaranje lepšeg sveta. Znajte da zaslužujete svaki novi početak koji tražite.

Suzana Dulčić za atma.hr