Godina se možda bliži kraju, ali još uvek ima dovoljno vremena da nam astrologija unese malo nemira, haosa i drame u život. Tako je pun Mesec u Blizancima 7. decembra ostavio veliki uticaj na određene horoskopske znakove, koje zbog toga očekuju filmski scenariji i obrti. U nastavku saznajte da li ste među njima.

BLIZANCI

Ovaj pun Mesec označava veliku kulminaciju i vrhunac za vas u smislu vašeg ličnog rasta, Blizanci. Strastvena planeta Mars se kreće retrogradno kroz vaš znak od kraja oktobra, a ova lunacija označava visoku tačku u tranzitu – pomaže vam da razjasnite koje akcije želite sledeće da preduzmete i kako najbolje možete da napredujete u ostvarenju svojih ciljeva. Možda je vreme da napustite neke veze koje vam ne odgovaraju ili da vodite razgovore fokusirane na kraj saradnje kako biste se popeli za stepenik više.

Ne brinite ako vam se čini da vaš napredak nije u skladu sa vašim uobičajenim brzim tempom. Ovaj pun Mesec vam osvetljava male prepreke na putevima i dugotrajne frustracije koje treba ukloniti kako biste mogli da jurišate punom brzinom kada dođe pravo vreme.

STRELAC

Vaše najbliže veze i odnose osvetlio je ovaj pun Mesec, Strelčevi, tako da ćete možda morati da usporite. Frustracije sa partnerom sada bi mogle da dođu do prelomne tačke, a nagomilana napetost između vas bi konačno mogla da slomi temelje veze. Sa druge strane, ovo bi moglo da bude upravo ono što vam je bilo potrebno da se oslobodite pritiska.

Iako ćete se lako upuštati u svađe, pokušajte da ostanete hladni dok drugima prenosite svoja osećanja i želje, i budite voljni da preuzmete odgovornost za svoje postupke. Da li postoje lični zastoji i pristrasnosti koje vas sprečavaju da se u potpunosti povežete sa ljudima koji su vam najbliži? Možda je vreme da počnete da odbacujete delove sebe koji vas sprečavaju da potpuno otvorite svoje srce.

Praznici nam stižu... provedite ih sa porodicom u što boljem raspoloženju i vedrijem tonu!
Massimo Dutti via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

RIBE

Sa punim Mesecom koji se dešava u vašoj ultra-ličnoj četvrtoj kući, možda ćete otkriti da ovi emocionalni lunarni talasi udaraju blizu vašeg srca. Ovo je zapravo veoma posebna lunacija za vas, Ribe, jer je to poslednja u vašem životu tokom koje će vaša dva planetarna vladara - Jupiter i Neptun - biti zajedno u vašem znaku.

Kolektivno, akcija aktivira veliki osećaj pritiska i povlačenja između vašeg javnog i privatnog života. Da biste se u potpunosti pojavili u svetu i ostavili svoj najmoćniji trag, možda ćete morati da odbacite neke porodične ogorčenosti ili napustite zakopane uspomene koje više liče na teret. Olakšavanjem svog emocionalnog opterećenja i dovođenjem u red unutrašnjih osećanja biće vam mnogo lakše da osvetlite svoju karijeru i vratite se na svoj put. Prestanite da se vrtite oko svoje zone komfora.