OVAN

Imate jaku harizmu. Nije vam uvek potrebna saradnja sa nekim da biste ostvarili sve svoje planove. Ovaj mesec jeste inspirativan za vas jer se krećete i više nego što ste navikli. Iako je vaš vladar Mars retrogradan, on i dalje korača u treće polje saradnje sa drugima i sa javnošću. Ukazaće vam se prilika da pored sebe imate uticajnu osobu koja doprinosi kvalitetu posla i zarade. Sunce u Strelcu doneće nove ideje i kontakte sa inostranstvom. Ovan prve dekade može da računa na novo poznanstvo sa osobom iz sfere ekonomije ili informatike. Ovan iz druge dekade je malo problematičniji jer uvek očekuje nekog posebnog partnera, koji teško da će se pojaviti tek tako. Dok onaj iz treće dekade ima više smisla za humor, pa će ukoliko ljubav ne uspe svako poznanstvo da pretvori u prijateljstvo.

BIK

Predstoji vam dinamičan period pa ćete biti spremni da se angažujete za veliki posao. Često sami pravite konstrukcije čitavog poslovanja, ali ovog puta biće vam potrebna pomoć Vage, Raka ili rasejane Vodolije. Kao zemljani i spor znak, morate pored sebe imati nekog ko je brži. Vama se dopadaju Vage, Blizanci, bez Škorpije niste na svom mestu, ali Devicu volite najviše. Bićete u prilici da se vežete za starijeg partnera, bez obzira koji ste pol. Bikovi koji su u braku moraju da se smire i prihvate realnost da pored sebe imaju privlačnog partnera, odnosno partnerku. Bikovi u vezi prolaze kroz period tajnih ljubavi ili bar kraćih flertovanja.

BLIZANCI

Morate da pazite da se ne upletete u lošu poslovnu kombinaciju sa saradnicima ili sa nekim ko se predstavlja kao veliki profesionalac. Finansijski možete da prosperirate, ali ukoliko o tome ne govorite sa drugima. Do kraja godine imate dobar period da uradite nešto novo ili pokrenete svoj projekat jer niste spremni za autoritet koji vam ne prija. Blizanci u braku prolaze neku samo njima poznatu emotivnu krizu. Zapravo, one koji su bili u tajnoj vezi to još drži i ne mogu da prihvate realnost da se sa ovom godinom i ta veza završava. Oscilacije u raspoloženju su velike, ali patnja i žal za bivšom ljubavi dominiraju. Slobodni Blizanci imaju odličan period za provod, putovanje, druženje. Oni koji su u vezi mogu da očekuju lep gest ili pokretanje zajedničkog posla koji može biti humanitarne prirode.

RAK

Pozitivna promena uticaće na vaš život u budućnosti. Najbolje bi bilo da počnete da se bavite konsaltingom, da radite u restoranu ili velikim centrima za sport ili kulturu. Saradnja sa vodenim znakovima uticaće na vas, kako mentalno tako i finansijski. Ako pokrenete posao sa Bikom ili Lavom, moraćete da ostanete neko vreme u njihovoj senci, mada, kako stvari stoje, vama se otvara put i niste gubitnik. Oni koji su u braku imaju dobar period za zajednički rad sa partnerom. Vi imate partnera koji je energetski jači od vas i to vam do određene granice prija, ali posle izvesnog vremena vi morate da izbijete na površinu i pokrenete se nabolje. Rakovi koji su u vezi već duži period nisu rešili loše stanje u samom odnosu, pa postoji verovatnoća da se ta veza polako ugasi. Oni koji su slobodni mogu da očekuju poznanstvo sa osobom koja se bavi dizajnom ili dekoracijom poslovnih prostora.

LAV

Uživate u kreativnosti koju sami stvarate, ali i u sposobnostima i veštinama drugih. Uvek negde vidite posao koji će vam doneti novac, a samim tim i bolje sutra. Početak meseca dinamičan je na polju kretanja, komunikacije, kraćih putovanja, ali potrebno je biti oprezan, posebno ako putujete i stalno ste na točkovima. Početak meseca biće odličan za sve pripadnike ovog toplog i zanimljivog znaka. Muški Lav ima prilike za nova poznanstva. Gde god da krene, tu su žene koje ga obožavaju. Lavice imaju sličnu sudbinu što se zavođenja tiče, ali kao i sve osećajne žene, i one će pasti u zagrljaj jednom Strelcu ili možda hladnom Jarcu.

DEVICA

Usmerili ste se na zaradu. Ovog meseca radićete danonoćno, pa ćete tako obezbediti sebi bolji život i veći budžet. Za početak, saradnici vam nisu potrebni, ali vremenom ćete morati da potražite pomoć. Posebno one Device čiji je posao vezan za administraciju i kancelariju te zahteva prekomerno sedenje. Prva polovina meseca može izgledati monotono i bez nekih većih i značajnijih dešavanja. Kad Sunce uđe u znak Jarca, živnućete. To je vreme kada stupate na scenu, gde ćete svakako biti zapaženi. Novu ljubav možete da očekujete upravo u zemljanim znacima - Biku, Devici ili Jarcu. Oni koji su u braku imaju bolji period u godini. Sada ste u mogućnosti da se pomirite sa dugogodišnjim partnerom.

VAGA

Preuzimate inicijativu u svakom smislu. Čeka vas dobar period za posao i zaradu. Niste ni po čemu limitirani i ono što budete radili zavisiće samo od vas. Možda će vas put u inostranstvo iscrpeti, ali vi ste dobar organizator i lako pobeđujete na svim frontovima. Imaćete dobar posao, a očekuje vas potpisivanje pravnog ugovora u drugom delu meseca. Kako će planeta Venera tranzitirati vašim trećim poljem u znaku Strelca, a Mars je u opoziciji sa Blizancima, to će samo pojačati želju i ambiciju za flertom i zabavljanjem, ali na suptilan način. Očekujte i nova poznanstva sa ekscentričnim osobama, verovatno sa Jarcem ili Vodolijom. Iako ste najosetljiviji na znak Lava, ovog puta on će biti u vašoj senci. Oni koji su u braku imaće priliku da budu bliži sa familijom ukoliko su zbog posla bili odsutni od kuće ili jednostavno zapostavili porodicu.

ŠKORPIJA

Verovatno ste za sada smireni. Tačnije, poslovna dinamika prijala vam je dok je Sunce boravilo u vašem sazvežđu i davalo vam snagu i optimizam da će se desiti čudo. I desilo se. Za one koji su bili nezaposleni ili generalno nezadovoljni poslom, okruženjem, zarađenim novcem, evo prilike da se to izmeni nabolje. U periodu ste koji je dobar za vas te možete da računate na posao koji će vam omogućiti dosta novca i dugo očekivanu stabilizaciju. Možda ste zatvoreni, nervozni, ali nikako niste izgubili interesovanje da istražujete polje ljubavi. Oni koji su sami imaju priliku da se na kraćem putovanju upoznaju sa osobom iz sveta medicine ili nekog drugog istraživačkog posla. Ako ste u braku, morate da povedete računa o ponašanju jer optužbama, ljubomorom ili sarkastičnim humorom znate da povredite partnera. Pred kraj godine imaćete priliku da se pomirite i ojačate emocije.

STRELAC

Želite da radite u grupi ili da imate ortaka. To za početak, nije loša ideja, ali ipak gledajte da ostanete „slobodan strelac“. Vaš temperament, ideje i ambicije često su u suprotnosti sa radom sa saradnicima. Ako idete na sud i čeka vas potpisivanje važnih dokumenata, morate da pazite. Osoba preko puta vas je loša, posebno ako je reč o nekretninama ili povratku duga. Ovo je odličan period za zabavu i druženje pa možete očekivati zanimljivo poznanstvo sa nekim iz inostranstva. Ta osoba je pomalo zatvorena, povučena, ali sigurno nije dosadna već želi da oseti stabilnost i sigurnost. Imaćete sreće jer je to možda neko koga ste dugo čekali. Strelčevi u dužoj vezi imaće tajnu vezu koja ih neće preterano oduševiti ili im pokrenuti srce, već će to biti dobra zabava za povremena viđenja.

JARAC

Poslovno, Jarac željno očekuje kraj meseca i početak naredne godine jer će mu Sunce koje u tom periodu tranzitira kroz znak, doneti želju za uspehom i moći. Mars „gura“ svaki projekat u javnost pa je popularnost Jarčeva izvesna. Čeka vas dobra zarada, kao i dobra saradnja sa vatrenim i vazdušnim znakovima što će vam popraviti raspoloženje. Jarčevi u braku imaju predispoziciju za tajnu ljubav na poslu. Iako su veoma vezani za kuću i porodicu, verovatno će „skrenuti sa puta“ jer osećaju da im je potrebna neka neobična promena. Naravno da će oni koji su skorije ušli u vezu ili brak ipak biti privrženi partneru.

VODOLIJA

Prva polovina meseca povezana je sa poslovima van zemlje i česti su odlasci u inostranstvo, čak je moguće da se otvori put za stalni boravak u željenoj državi. Postoji mogućnost da rešite neke poslove koji su vezani za zakon. Morate biti mudri i sprečiti svakog ko želi da manipuliše vama. Ne podnosite autoritete, veliki ste individualac i svaka blokada, pa i ona najmanja, ruši vašu energetsku piramidu. Bićete upravo u takvoj situaciji, pa je savet da se povežete sa dobrim saradnicima i prijateljima. Kraljica ljubavi, Venera, polako se priprema za ulazak u vaš znak i to je signal da se pokrenete. Naravno, vi niste onaj klasičan romantik poput Raka koji peva pesme, ili Ribe koja tiho plače i pati, vaša energija traži slobodu duha i tela i nove izvore i izazove ljubavi. Teško je biti sa vama, još teže bez vas. Na to ćete sigurno podsetiti neku Devicu ili Blizanca, a upravo tu postoji mogućnost povratka na stare ljubavi. Kao što smo rekli, Vodolija je u potrazi za novim i neobičnim ljubavima.

RIBE

Vi ste osoba koja zna kako da organizuje posao, a finansijska satisfakcija zavisi samo od vas i od količine energije koju uložite. Ovo nije dobar period za pozajmice ili kredite. U saradnji sa vatrenim znakovima kao što su Lav, Ovan, Strelac pa i Škorpija, možete očekivati pokretanje i realizaciju plana ili novog projekta. Pred kraj meseca očekuje vas veća zarada preko mesta za zabavu, muziku ili sport. Savet je da izađete iz kuće ili da praznike provedete na nekoj zanimljivoj destinaciji. Slobodne Ribe očaraće jedna Vaga. Možda ste sa tom osobom i bili u vezi, ali sada je prilika da otvorite srce i pokažete prava osećanja. Ukoliko želite da se oslobodite okova starih ljubavi, bilo bi dobro da što pre pređete na taj put jer vam aspekti poručuju da imate mogućnosti da upoznate osobu sličnu vama po senzibilitetu.