Veoma intenzivan retrogradni Merkur počinje 23. avgusta i završava se 15. septembra, a nijedan horopski znak neće biti pošteđen njegovog uticaja.

Retrogradni Merkur biće u znaku Device, te će u fokusu biti nezavršeni poslovi i finansije.

Ukoliko se u narednom periodu osetite umorno i dezorijentisano, kao da niste sasvim svoji, postoji velika verovatnoća da će to biti zbog dejstva retrogradnog Merkura.

Pitate se na šta da se fokusirate tokom retrogradnog Merkura? Donosimo preporuke za svaki horoskopski znak!

Ovan: zdravlje

Vreme je da povedete više računa o svom zdravlju. Razmislite da li možete da uvedete nove navike u vašu rutinu koje će vam pomoći da bolje brinete o sebi. Vežbe disanja mogu vam biti od velike koristi.

Bik: radost

Ponekad ste prilično ozbiljni, možda čak i pesimistični, ali sada je odlična prilika da unesete više radosti u svoj život. Razmislite koje stvari, aktivnosti i veze zaista ispunjavaju vašu dušu i pobrinite se da toga imate što više u svakodnevnom životu.

Blizanci: ostvarivanje snova

Koji je tvoj najluđi san? U ovom periodu imate odličnu priliku da počnete da ih realizujete. Podsetite se da možete učiniti sve što vam je na umu i počnite neustrašivo da sledite svoje srce. Zapamtite: sreća je na strani hrabrih! 

Rak: jasna komunikacija

Primećujete li da ste ponekad tihi jer ne želite da povredite ljude oko sebe? Sada je vreme da jasno i neustrašivo govorite o vašim osećanjima, postavite granice u vašim odnosima i račistite sve što ste do sada gurnuli pod tepih.

Lav: finansijska stabilnost

Ovaj period je odlična prilika da preuzmete kontrolu nad svojim finansijama. Razmislite kako možete bolje upravljati vašim profitom i pronađite načine da osigurate veću finansijsku stabilnost.

Devica: transformacija

Sa početkom retrogradnog Merkura otvara vam se i odlična prilika za transformaciju. Univerzum vam donosi posebnu moć da se oslobodite svega što vam stoji na putu i ​​krenete ka ispunjenijem životu.

Vaga: prihvatanje

Da li se osećate kao da se još uvek otresate od nečega što se dogodilo u prošlosti? Sve se dešava s razlogom; vreme je da prestanete da brinete o tome šta je moglo biti drugačije i jednostavno prihvatite lekcije koje vam je život dao.

Škorpija: veza sa sobom

Zvezde žele da ove nedelje budete što verniji sebi. Razmislite o tome kakvi su vaši odnosi i odluke u vašem životu samo zato što drugi to od vas očekuju. Recite zbogom nečemu što se zaista ne poklapa sa vašom autentičnom verzijom.

Strelac: mogućnosti za karijeru

Gde na polju karijere možete biti autentičniji? Koje poslovne odluke mogu dovesti do većeg zadovoljstva? Pronađite načine da promenite vaš posao na način koji će vas učiniti još ispunjenijim i srećnijim.

Jarac: rizik

Volite stabilnost i sigurnost, ali ponekad je dobro rizikovati. Ovaj period je odlična prilika da neustrašivo krenete u nepoznato i preduzmete korake za kojima već dugo žudite. Ostanite hrabri i ostanite verni sebi.

Vodolija: rast

Zvezde vas podstiču da se u ovom periodu fokusirate na svoj unutrašnji rast. Pronađite sopstvene obrasce koji vas sprečavaju da to uradite i razmislite kako možete da se oslobodite svog bola i razvijete se u osobu kakva želite da postanete.

Ribe: ljubav

Kako možete uneti više ljubavi u svoj život? Ovaj period je odlična prilika da još više otvorite svoje srce i postanete svesni sve ljubavi koja je u vama i oko vas. Život je slađi kada je u njemu puno ljubavi!