Zima je u punom jeku, što znači samo jedno: vreme je za odmor! Praznici su prošli, spakovali ste laptop i spremni ste za put. Ako još niste odlučili gde biste želeli da idete, razmislite o predlozima ELLE astrološkog vodiča. Sve smo već izračunali za vas, tako da možete da odaberete savršenu destinaciju za putovanje prema vašem horoskopskom znaku.

Ovan: Dubrovnik, Hrvatska

Energičnom Ovnu potrebna je dinamičnost na putovanjima, budući da se lako uzbuđuju, ali im je takođe potrebna i mirnoća. Kombinacija raskošnih plaža i impresivnog grada poput Dubrovnika trebalo bi da okupira pažnju vatrenog Ovna.

josh-couch-2ZsCtpMUNUY-unsplash.jpg
Unsplash/Josh Couch 

Bik: Hooker Valley, Novi Zeland

Biku je uglavnom teško da se odvoji od svoje rutine, čak i kada to znači da ode na odmor. Međutim, postoje destinacije koje će pokrenuti ovaj zemljani znak. Predlažemo nešto prirodne opcije, poput planinskog lanca Hooker Valley na Novom Zelandu.

Blizanci: Goa, Indija

Blizanci su društveni znak. Treba da idu negde gde mogu da upoznaju novu kulturu i uđu u dijalog sa potpuno različitim od sebe. Odvedite ih u Gou, gde će plažne kolibe, žurke punog meseca i život na plaži učiniti da podele svoje životne priče sa strancima u trenu, a pre svega se dobro zabave.

divya-arvind-gISAE0hoy3U-unsplash.jpg
Unsplash/Divya Arvind 

Rak: Serifos, Grčka

Introvertni i sanjivi Rak teži ka nečemu kreativnom, intuitivnom i mirnom kako bi se opustio i obnovio tokom odmora. Vole mirna okruženja poput plaža. Njihov idealan odmor bio bi na Serifosu, u Grčkoj, gde je more magično, a ljudi srdačni.

Lav: Pariz, Francuska

Lavovi su pomalo ekstravagantni, uživajući u preteranom osećaju za odmor po njihovom izboru. Njihova ljubav prema lepoti zahteva luksuzne i izuzetne destinacije, pa gde bolje nego u najlepšem gradu na svetu, Parizu?

louis-paulin-L03My8WJcN0-unsplash (1).jpg
Unsplash/Louis Paulin 

Device: Wengen, Lauterbrunnen, Švajcarska

Device su poznate kao perfekcionisti i trebaju puno prostora i privatnosti tokom odmora, preferirajući samostalnu misiju gde je okolina baš po njihovim merilima. To su tipovi koji moraju pažljivo da planiraju svoje odmore unapred. Zato bi voleli destinaciju poput Wengena, Lauterbrunnena, u Švajcarskoj. Ima planinarenje i predivne poglede. Arhitektura je fascinantna i sve je savršeno.

Vaga: Santorini, Grčka

Kao kardinalni vazdušni znak, Vage su privučene svetom lepote i umetnosti. To je njihov pokretački faktor i vodilja. Potrebni su im inspirativni pejzaži da ih pokrenu. Zbog toga je mesto poput Santorinija, u Grčkoj, savršena destinacija za putnika Vagu - tu će ispuniti svaku želju za lepotom i hedonizmom.

vesela-vaclavik-ywIr0EVEJaY-unsplash.jpg
Unsplash/Vesela Vaclavik 

Škorpija: Himalaji, Nepal

Škorpije se inspirišu prisustvom nečeg većeg od sebe. Stajanje u prostranim okruženjima koja preplavljuju čula ima smirujući efekat na ovaj znak. Takođe, vole da istražuju kada putuju, te preferiraju mesta gde mogu da krenu van utabane staze i "osete" vizualne senzacije, telesne ili olfaktorne. Zbog toga odlazak na mesto poput Himalaja u Nepalu ostaviće ih sa neverovatnim impresijama.

Strelac: Peking, Kina

Strelčevi su dobro poznati putnici. To je ono što ih uzbuđuje u životu. Oni su nezavisni, avanturistički nastrojeni i energični. Vole prirodu, dobru hranu i izuzetne avanture. Žele da budu oduševljeni, zbog čega bi Peking bio savršeno odredište.

Jarac: Majorka, Španija

Jarčevi vredno rade i žele da njihovi odmori budu vreme kada se zaista mogu opustiti. Vole predivne hotele i izuzetne pejzaže. Mali, ali prelep grad Majorka bio bi savršeno mesto za organizovanog Jarca da se opusti i popije čašu Vino de la Tierra.

reiseuhu-58MWgP3SsmY-unsplash.jpg
Unsplash/Reiseuhu 

Vodolija: Atina, Grčka

Ovo je znak pitanja i inovacija. Vole da njihovi odmori budu mentalno stimulativni kako bi na putovanju mogli da nauče nešto novo. Zanima ih život drugih, duhovnost i inventivnost, pa bi voleli da idu negde sa bogatom kulturom i istorijom gde mogu da se edukuju o novim mestima i kulturama. Atina, sa svojim fascinantnim istorijskim kontekstom, sigurno će ih oduševiti.

Ribe: Kihei, Havaji

Ribe su duboka, osetljiva i sanjiva bića. Cene prelepe pejzaže i prirodu. Prelepe plaže u Kiheiu, na Havajima, sa talasima, tradicijom i neverovatnom hranom bile bi pravi izbor za ovaj vodeni znak koji i danju mašta.

Here's the translation of the provided text into Serbian:

Ribe: plivač Havaji Slika: Christian Joudrey

Gde ići: Kihei, Havaji

Ribe su duboka, osetljiva i sanjiva bića. Cene prelepe pejzaže i prirodu. Prelepe plaže u Kiheiu, na Havajima, sa svojim talasima, tradicijom i neverovatnom hranom bile bi pravi izbor za ovo vodeno znak da danju sanjare.