Kada je reč o astrologiji, ovu nedelju obeležava to da Pluton izlazi iz znaka Jarca, gde je boravio od 2008. godine, i prelazi u znak Vodolije, gde će ostati narednih dvadeset godina. To će se desiti 20. januara, u subotu, nešto pre 20 časova.

Za razliku od ličnih planeta (kao što su Merkur, Venera i Mars), Pluton utiče na društvo u celini, a ne na individualnu ličnost pojedinca. Kako Pluton prelazi u kolektivniji i humanitarniji znak Vodolije, naš društveni pogled će se verovatno dramatično promeniti. Svaka Vodolija želi da radi stvari drugačije ili jedinstveno, razbijajući ili ponovo osmišljavajući ustaljena pravila. Pluton usvaja jedinstvenu i inovativnu energiju Vodolije i traži od svih nas da preispitamo šta nam je zaista važno.

Uprkos tome što je najmanje nebesko telo u našem solarnom sistemu, Pluton igra veliku ulogu u astrologiji. Poznat kao planeta uništenja, transformacije i regeneracije, Pluton će uticati na sve znake Zodijaka do 2044. godine, a posebno na ova tri.

Lav

Pluton u Vodoliji donosi Lavovima mogućnost sveobuhvatne transformacije u oblasti kreativnosti i umetničkog izražavanja. Kombinacija moćne i nove energije u vazduhu pomoći će Lavovima da pokažu svoje talente i zablistaju u punom sjaju. Najviše uspeha očekuje ih na polju karijere, gde će postaviti temelje za dalje projekte na način koji će zadovoljiti i njihove pretpostavljene. Iskoristite svoju inovativnost i originalnost da postignete dalji uspeh.

Saznajte šta vašem horoskopskom znaku otkriva nedeljni horoskop od 30. oktobra do 5. novembra!
unsplash / eduard delputte 

Škorpija

Pluton je tradicionalni vladar Škorpije, pa njegov položaj u Vodoliji može imati poseban uticaj na ovaj znak. Tokom ovog astrološkog prelaska, Škorpije će se posvetiti očuvanju mira i stabilnosti u društvu. Osećaće da imaju veliku moć da obezbede prijateljsku energiju među grupom ljudi i podstaknu druge da čine dobra dela za širu zajednicu. Vi ćete biti osoba koja donosi pozitivne promene u životima drugih.

Vodolija

Vodolije će konačno pokazati svetu svoju pravu ličnost punu inovativnosti, originalnosti, hrabrosti i kreativnosti. Ovo je njihovo vreme u kome će postići veliki uspeh na određenom polju, čak i ako im se to ponekad čini nemoguće. Kretanje Plutona u njihovom znaku naučiće ih da se prepuste i da ne kontrolišu svaki detalj. Stvari će se razvijati u dobrom pravcu kada okolnosti budu povoljne i oni sami budu spremni da se promene.

Elle/N.K.