Mesečni horoskop za februar 2024. godine!

Ovan

Da biste dobili podršku za svoje projekte, oslonite se na svoju osvajačku energiju, šarm i elokvenciju, ali izbegavajte svaku upotrebu sile. Težite da budete primećeni u društvu, na poslu, kod kuće. Ali morate kanalisati ekscentričnost koja brine i one koji vam se dive ali vas smatraju previše zahtevnim. Vaš šarm „radi“ u društvu, koristite ga da istaknete svoju originalnost koja vas razlikuje. Jupiter podržava vašu ekspanziju. Aktiviranje nekih vaših talenata može doneti znatne prihode pa zato strpljivo čekajte svoje vreme umesto da žurite. Ako ste nadareni za inovacije i ako su vaše inicijative privlačne, nemojte upropastiti svoje šanse tako što ćete pretenciozno pokazivati svoju originalnost koja može biti shvaćena kao ekscentričnost. I nemojte pritiskati svoj profesionalni krug da vas prati po svaku cenu.

Bik

Vaš društveni i profesionalni život je u prvom planu, inspirativni projekti su na horizontu, ali izgradite ih na čvrstim temeljima da biste ih ostvarili. Većina vas započinje novi ciklus ekspanzije i nema nameru da propusti ovu priliku. Iako je vaša težnja da otvorite nova vrata legitimna, nastavite bez prepuštanja prekomernom zanosu ili zahtevima koji ne dobijaju jednoglasnu podršku. Diplomatija nije na dnevnom redu ako zanemarujete nijanse. Svakako, vaša potreba da se izrazite u svojoj autentičnosti mora biti iskazana, ali nemojte stalno provocirati one oko vas koji neće da popuste. Uran nastavlja da utiče na vaš svetonazor i ponašanje. U ljubavi izbegavate fuziju-zabunu verziju veze i održavate svoju autonomiju. Oslonite se na Veneru da zablistate u društvu. Nemojte glasno proklamovati svoju potrebu za nezavisnošću, svoju želju da upravljate svojim poslom na svoj način. Vaša težnja da se oslobodite restriktivnih pravila je legitimna, ali nemojte izazivati sve oko sebe.

Blizanci

Vaše ambicije su u centru pažnje i ulažete puno energije u potvrđivanje sebe, bilo da je reč o promeni ljubavne ili profesionalne situacije. Težite proširenju svojih horizonta, ali pre otvaranja novog poglavlja u ličnoj priči, usavršite svoje projekte i strategije. Nije sigurno da ćete glatko navigirati kroz mesec. Prilično se nervirate jer vam se čini da su se događaji zaverili protiv vaših legitimnih težnji da proširite svoje horizonte. Trebalo bi da odvojite vreme za razmišljanje o „zašto“ pre nego što se zaletite. Ovaj stav može vam pomoći da izbegnete neke neprijatnosti. Oslonite se na svoju senzualnost da biste začinili svoje dane i noći. Međutim, možda će vam biti teško da uskladite svoje želje za životom bez ograničenja sa potrebom da budete strpljivi dok se stvari odvijaju.

Lav

Slobodno napravite korak prema drugima, angažujte se i ostanite pažljivi prema svojim partnerima i sagovornicima. Takođe, pokažite dobru volju kada je reč o služenju zajedničkom cilju kako biste promenili stvari u svoju korist održavajući svoj kredibilitet. Najbolji pristup koji treba usvojiti jeste izbegavanje potencijalnih konfrontacija i optužbi da ste previše egocentrični. Hrabri ste i željni da potvrdite svoju različitost, međutim, razmislite o tome da poštedite one koji ne dele vašu smelost i koje vređa vaša sloboda koju smatraju provokativnom. Iako vaša ljubaznost služi vašim interesima u društvu, pazite da ne kažete stvari koje bi mogle uvrediti vašeg partnera. Vaš ofanzivni stil prezentacije koji ne favorizuje harmoničnu razmenu možda neće biti cenjen. Ako se držite svojih stavova i mislite da ste uvek u pravu, vaš izabranik vam može zameriti.

Device

Želite da volite i budete voljeni, stoga se potrudite da uspostavite konstruktivan dijalog sa ljudima oko sebe. Dok se neki angažuju u saučesničkim razmenama sa svojim partnerima, drugi teže da žive vezu koja je vanredna nastojeći da promene stvari, ponekad kroz situacije koje ih podstiču da pažljivo ispituju svoju porodičnu dinamiku. Nestrpljivo reagujete na sporost drugih i forsirate prolaz, vršeći pritisak na sve oko sebe. Ukoliko želite da prenesete svoje poruke, umesto da primate salvu kritika, takav stav treba da izbegavate. Dopada vam se da prijatno provocirate svoju drugu polovinu i uključite je u svoj svet. Težite da proširite svoje horizonte i da se krećete van utabanih staza. Međutim, nemojte ništa nametati voljenoj osobi ili okolini koja ne odobrava sve vaše želje.

3 znaka koja će u februaru i martu imati sreće
toa-heftiba-ycF8akmJ_RU-unsplash 

Vaga

Ako pažljivo upravljate transformacijom porodičnih veza i promenama unutar porodice, ostavićete nesumnjivo snažan utisak i dobiti poene. Međutim, ako pokušate da nametnete svoje kodekse i metode drugima, to im se neće svideti. Ostanite u skladu sa svojim najbližima ukoliko želite da izbegnete probleme. Samouvereni ste i verujete u svoju pravičnost, ubeđeni da vaši talenti zaslužuju priznanje i autoritet. Blagi višak samopouzdanja i uverenje da možete promeniti sve što želite mogu vas dovesti do prekoračenja granica i ulaska na tuđu teritoriju. Da biste izbegli nepopularnost, smanjite ton. Šaljete svoje poruke što nežnije kako biste promenili ustajalu porodičnu situaciju. Međutim, pazite da previše ne destabilizujete svog partnera tako što ćete nametati nove kodekse bez prethodne konsultacije.

Škorpija

Porodične stvari koje zahtevaju pažnju, osetljive teme koje treba rešavati bez odlaganja i vaš privatni život predstavljaju centar vaših briga. Dok neki mogu doživeti harmoniju u mesecu koji obećava da će biti prilično intiman, drugi se suočavaju sa manje povoljnim izgledima. Ako ste dugo osećali da vam je osnova u životu nestabilna, došlo je vreme da razumete svoju svrhu u ovom svetu. Ukoliko ste skloni komunikaciji, razmeni ideja i razmišljanju izvan ustaljenih okvira, pokušajte da otvorite i održavate dijalog sa ljudima do kojih vam je stalo. Međutim, pazite da ne destabilizujete svoje voljene koji mogu osetiti potrebu da se udalje od vas. Bez obzira na to što je veza između vas i vaše druge polovine jaka, a vaš ljubavni život daleko od rutine, pripazite na moguće prekide.

Strelac

Očekujte poboljšanje u porodičnom životu i promene u svakodnevnim rutinama koje treba da evoluiraju. Angažujte se u suštinskim debatama, ali budite svesni načina na koji se izražavate. Ako rasipate svoj fokus i ne usmeravate se na prioritete, bićete nestabilni i neuhvatljivi pa rizikujete da dezorijentišete i one koji su spremni da vam veruju i prate vas. Ljudi vas mogu doživljavati kao provokativne, i možda ćete naići na otpor prema svom impulsivnom ponašanju. Iako ćete nastojati da prenesete svoje poruke, neke od vaših izjava mogu destabilizovati one oko vas. Pazite da ne uzimate previše slobode i ne tražite previše od drugih jer će to biti izvor vašeg nezadovoljstva do kraja meseca.

Jarac

Ako vaša težnja da se otisnete van utabanih staza i izrazite svoju povećanu kreativnost izgleda legitimno, to nije razlog za prekoračenje granica. Postoji rizik da izazovete nezadovoljstvo umesto da šarmirate bliske ljude i da se oni distanciraju od vas, umesto da vas podrže. Pokušajte da mudro koristite svoje potencijale i talente tako da služe vašoj stvari i prenesite svoje poruke na način koji inspiriše one oko vas umesto da ih iritira. Hiroviti ste i smeli pa se previše oslanjate na svoj neodoljivi šarm da zavedete koga god želite. Vi radite stvari na svoj način i nastojite da se drugi povinuju svakoj vašoj hirovitoj želji ili zahtevima koje neki čak mogu smatrati i fantastičnim.

Vodolija

Za neke pripadnike ovog znaka novi ciklus ekspanzije manifestuje se kroz radikalnu transformaciju njihovog postojanja, kroz unutrašnju metamorfozu koja će na kraju uticati na njihov život. Drugi su mobilisani potrebom da promene svoj porodični život, da prekinu sa određenim aspektima prošlosti koji su postali previše otuđujući. Nastojaćete da zadovoljite svoje želje i neće vas previše interesovati mišljenja drugih. Mnogi smatraju da na taj način prelazite granice i da mislite samo na sebe, čak i ako pokušate da im objasnite da samo pokušavate da živite bolje i da želite da napravili neke pozitivne promene u svojoj porodici.

Ribe

Nemojte da pokušavate da idete previše brzo, strpljenje je bolji savetnik od žurbe. Ako vas projekat inspiriše i podiže sa tla, postavite temelje, nacrtajte ga, bez pokušaja ubrzavanja procesa. U suprotnom, možete izazvati nesporazume i nerazumevanje između vas i onih koji možda imaju poteškoće da vas prate i blokiraju vaš put. Previše željni da delujete, govorite, komunicirate na temu koja nema jednoglasnu podršku, pobrinite se da umirite svoje nestrpljenje, vektor razdora, konfuzije, nesporazuma. Komunicirate sa domišljatošću o projektu koji vam je drag, bilo bi mudro i da neke stvari zadržite samo za sebe. Ako otkrijete sve svoje svoje inicijative, rizikujete da preplašite svoje najdraže koji vaše projekte smatraju previše smelim. Pokušajte da se ponovo fokusirate na sebe. Meditacija ili aktivnost koja vam omogućava kanalisanje emocija i misli dragocena je kako biste izbegli skretanje sa puta.

Izvor: ELLE