Nedeljni horoskop od 13. do 19. maja 2024. godine!

Ovan

Merkur i Mars u vašem znaku pomažu vam da postignete svoje ciljeve i osmislite plan delovanja za ovu nedelju. Šalju vam samopouzdanje, hrabrost, ideje... Vaše telo se budi,  čula su u previranju, a energija na zavidnom nivou. Pri kraju nedelje, jedna osoba će vam neprestano biti u mislima - možda zbog toga što između vas još uvek postoje nerazjašnjeni odnosi. 

Bik

U ponedeljak se Sunce pridružuje Uranu u vašem znaku i stvara novu dinamiku. Naći ćete se usred promene i usred sopstvene transformacije. Nemojte postavljati sebe u centar pažnje u sredu kada se dogodi konjunkcija između Meseca i Urana, jer kada se nešto zakomplikuje, vi ćete biti krivi za celu situaciju. U subotu, kada Mesec bude u Raku, obradovaćete se druženju koje vam donosi trenutke mira.

Blizanci

Ne umanjujte svoju unutrašnju snagu - spremni ste da savladate prepreke koje će vam se ukazati. Postoji osećaj nepobedivosti koji vas prati ove nedelje. Radićete mnogo na introspekciji i postizaćete mnogo na početku nedelje uz Merkurovu energiju u Ovnu. Sve će vam odjednom izgledati lakše, i to delom zbog razumevanja i fleksibilnosti saradnika. Pokušajte da zapamtite važne informacije u petak i nemojte tražiti skrivena značenja. 

Rak

Mars i Merkur osvetljavaju vašu životnu misiju, pomažu vam da jasnije sagledate trenutnu situaciju, da se usmerite ka onome što vas pokreće, da pronađete svoj put, otvorite nove puteve, donesete nove ideje i susrete koji vode ka vezama i saradnji. Na početku nedelje, kada nastupi konjunkcija između Meseca i Merkura, biće veoma važno da se ne opterećujete sitnicama, jer će konačni ishod ipak biti pozitivan.

Lav

Merkur i Mars u Ovnu prenose vam svoju snagu i energiju ove nedelje. Osećate se spremno da se oduprete nevoljama. Uran i Sunce otvaraju novi put na profesionalnom nivou, novo polje mogućnosti i promene pravca. Sa energijom Marsa u znaku Ovna nikako nećete biti spremni da čitate između redova, biće vam važno da osetite direktnost i iskrene odgovore u komunikaciji.

Devica

Uran i Sunce u ponedeljak nose vas svojom prelepom energijom transformacije. Uprkos tome što će Merkur i Mars u znaku Ovna stvarati optimističku energiju, iznutra će vas ometati nerešeni problemi koje uporno vučete za sobom, iako to nije dobro za vas. U vazduhu vlada klima obnove - otvorite se za promene i nove mogućnosti kako na ličnom tako i na profesionalnom nivou.

OVA 4 ZNAKA BIĆE NAJSREĆNIJA U OKTOBRU 2022: Kraj retrogradnih planeta donosi im jasnoću, ljubav i preporod!
Unsplash/Natali Hordiiuk 

Vaga

Merkur i Mars sijaju iz vašeg suprotnog znaka i bude vaša osećanja, podstiču vas da doprete do drugih i da istovremeno razvijate svoju individualnost. Uzmite u obzir sve svoje vrednosti koje možete iskoristiti da sebe stavite u prvi plan, jer se nešto može veoma zakomplikovati početkom nedelje na poslovnom planu. Biće važno da ostanete mirni i da nađete najefikasniji izlaz.

Strelac

Početkom nedelje ne ulažite energiju u stvari koje su trenutno nepotrebne, jer vam Mars u znaku Ovna, donosi lakše puteve i zanimljivije zadatke. Merkur i Mars prenose vam svoje dobre komunikacijske vibracije i podstiču vas da preuzmete vođstvo. Uran i Sunce vas guraju da promenite pravac, da se usudite da unesete promenu u svoj svakodnevni život. To je i poziv da se brinete o sebi na drugačiji način, da osluškujete svoje želje i potrebe i šta vas hrani u životu.

Jarac

Uran i Sunce vas obasipaju energijom, podstiču vas da otvorite svoje srce i svoj um, da promenite stvari, da uzdrmate svoj svakodnevni život, da pomerite kursor od stalne težnje ka savršenosti ka većoj popustljivosti prema sebi. Ove planete ponovo aktiviraju porodične veze i jačaju vaše veze sa drugima. Slobodne Jarčeve očekuju nova poznanstva, privući će vas neko ko je otvorenog uma i ima odlične komunikacijske veštine.

Vodolija

Ne odustajte. Vi napredujete i menjate se. Ovo je nedelja ponovnog povezivanja sa vašim vrednostima. U vazduhu se oseća preporod, osećaj da ste stigli na odredište, da ste izvršili svoju dužnost i svoju misiju. Određene poslovne konfrontacije izbegavaćete koliko god možete, jer ćete prvo želeti da saznate šta se dešava iza kulisa. Obaveze će možda oduzeti mnogo energije u petak, ali ćete i dalje imati dovoljno energije za druženje tokom vikenda.

Ribe

Ako na početku nedelje ne budete dovoljno konkretni, može se desiti da neko drugi preuzme poziciju kojoj ste se vi nadali. Ne povlačite se u drugi plan, jer ćete biti sposobni za samostalno rasuđivanje i napredno razmišljanje, ukoliko smireno rezonujete. Mars i Merkur vas podstiču da posvetite više pažnje svojim željama, kako na profesionalnom tako i na ličnom planu. 

Izvor: ELLE/N.K.