Britney Spears priprema se da podeli svoju priču sa svetom. Nakon što je pokret #FreeBritney skrenuo pažnju na starateljstvo pod kojim je živela godinama, te se cela priča našla u fokusu javnosti širom sveta, snimljen je niz dokumentaraca na temu Britneyine situacije, a tokom celog tog vremena bila je glasna njena tišina.

Britney nije učestvovala ni u jednom od dokumentarnih filmova snimljenih o njoj, a sve do obraćanja u kojem traži svoj život nazad, na društvenim mrežama sve je komentarisala samo kriptičnim porukama.

U međuvremenu je i njena mlađa sestra Jamie Lynn Spears objavila svoje memoare ''Things I Should Have Said'', na što se Britney osvrnula u nekoliko objava na društvenim mrežama, nazivajući sestru lažljivicom koja zarađuje na njoj.

profimedia-0157479567.jpg
Profimedia 

Nakon svega što su drugi rekli o njoj i o situaciji u koju je stavljena, gde su joj bila oduzeta prava odlučivanja o svom životu i raspolaganja vlastitim novcem, dok je istovremeno bila prisiljavana na rad, Britney je odlučila vratiti svoj glas i objaviti memoare.

Za objavu svoje priče o usponu u svetu showbusinessa, odnosu s porodicom i životu pod starateljstvom i potpisala je ugovor s izdavačkom kućom Simon&Schuster za čak 15 miliona dolara, što ga čini jednim od najskupljih ugovora za memoare u istoriji (Barack i Michelle Obama drže taj rekord, čiji ugovor navodno prelazi 60 miliona dolara), javlja Page Six.

Detalji o datumu objave i samoj knjizi zasad nisu poznati, ali ne sumnjamo da nas očekuje bestseller.