Od svoje pojave na velikim ekranima u filmu 'Sex, Lies and Videotape', preko '4 Weddings and a Funeral' i 'Groundhog Day' do serije 'Maid' u kojoj je glumila s ćerkom Margaret Qualley, AndieMacDowell decenijama nas oduševljava širokim spektrom svog glumačkog talenta.

Kao L'Orealova ambasadorka već preko zadivljujućih 35 godina, Andie pokazuje kako lepota ne poznaje godine, a ovo je njenih 5 životnih saveta za zdraviji odnos prema sebi, svom telu i okolini.

O starenju

'Kako godine prolaze, preferiram reč 'zrelost' umesto 'starost'. Osećam se bolje nego ikad – samopouzdano i ugodno u svojoj koži. To je jedan od razloga zašto se ne bojim starenja', ističe Andie MacDowell. 'Mislim da su se žene umorile od ideje da ne mogu da ostare i budu lepe. Muškarci ostare pa ih i dalje volimo. Želim biti kao muškarac. Ne želim da se podvrgnem zahvatima kako bi me smatrali lepom', rekla je za The Zoe Report, a te stavove potkrepila je činjenicom da je u pandemiji prestala da farba kosu, te je ponosna na svoj 'salt&pepper' look.

O traumama

Andie MacDowell odrastala je uz majku koja se borila s bipolarnim poremećajem i alkoholizmom, pa je detinjstvo provela brinući se za nju. 'Teško je osloboditi se tog PTSP-a. To vam ostaje u kostima i u nervnom sistemu. Ali gledam na to s pozitivne strane: to mogu da iskoristim.' U svojem poslu je upravo to i uradila, a to se posebno vidi u ulozi Paule u seriji 'Maid' (nadimak njene majke Pauline bio je Paula), i kaže da danas više ne oseća ljutnju. 'Saosećam. To je grozna bolest.'

Andie MacDowell briljirala je u ulozi Paule u seriji Maid.
Profimedia 

O wellnessu

'Stanje uma je jako važno. Puno planinarim. Trudim se da budem što više na otvorenom. Priroda mi je jako važna jer se ono što osećaš odražava i na tvom licu. Ako se osećate smireno, to se vidi na licu i u očima. Bavim se i jogom jer vidim razliku koju čini mom telu, čini ga snažnim. Uspela sam da zadržim mišiće uprkos starenju. Ali to je i mirno stanje uma', rekla je za Southern Living. Osim planinarenja i vežbanja, radi i vežbe disanja protiv anskioznosti, te praktikuje terapiju zvukom.

O prehrani

'Zastarela je ideja da su masnoće nezdrave. Toliko se šećera stavlja u prehrambene proizvode, ali važnije je smanjiti unos šećera nego masnoća. Masnoće su dobre za kožu – zdrave masnoće kao avokado, maslinovo ulje i maslac. Koristim kreme i ulja za lice, ali pazim da i ono što unosim u sebe čini razliku. Morate da negujete svoje telo i spolja i iznutra.'

O roditeljstvu

Andie MacDowell ima troje dece: ćerke Margaret i Rainey sledile su majčine stope i ušle glumačke vode, a sin se bavi nekretninama. Najvažnija stvar koju je htela da im usadi vaspitanjem je samopouzdanje i nezavisnost. 'Mladim ženama je lako da se osete bespomoćnima i brinu da nisu dovoljno dobre. Nisam htela da se moja deca ikada tako osećaju', rekla je Andie, a dodaje da su joj i mišljenja njene dece najvažnija: 'Moja deca se ugledaju na mene i s koliko god negativnih komentara da se susretnem, njihovo mišljenje mi je jedino važno'.