Pevačica i glumica Cher nedavno je ponovno bila u centru pažnje, ovog puta zahvaljujući svojim humanitarnim aktivnostima. Kao velika ljubiteljka životinja organizirala je spašavanje najusamljenijeg slona na svijetu, Kaavana, iz pakistanskog zoološkog vrta i njegovo preseljenje u rezervat u Kambodži gdje je odmah našao nove prijatelje.

Kraljica camp stila, oskudnih bodysuitova i velikih perika, poznata pevačica koja još nije primljena u Rock'n'Roll Hall of Fame, ali je za svoju ulogu u filmu "Opčinjena Mesecom" dobila Oscara te se pojavljivala u hvaljenim ulogama, i ove nas godine podseća na važnost empatije. Za vreme pandemije nije mogla da održi svoje koncerte u Las Vegasu koji joj godišnje donesu zaradu od oko 60 milijuna dolara, pa se posvetila drugim poslovima. Osnovala je udruženje Cher Cares za osobe pogođene korona krizom i podržala nominaciju Joea Bidena za američkog predsednika te prepevala pesmu njemu u čast za kampanju.

No, stvari Cher nisu uvek polazile za rukom, ali ona se nikad nije predavala. U detinjstvu se borila s disleksijom i kad se požalila majci da ne može čitati brojke, ona joj je odgovorila: "Ne brini. kad odrasteš, imaćeš nekog ko će se za tebe baviti brojevima." I zaista je tako. Cher ima stotinjak zaposlenika na koji odlazi veliki deo onih 60 milijuna dolara za nastupe u Las Vegasu i ne zamara se sitnicama.

Profimedia Njene lekcije o životu, empatiji i muškarcima.

Bogatstvo i uspeh nisu došli preko noći. Do slave se probila nastupajući sa Sonnyjem Bonom, ali nakon razvoda ostala je bez ičega jer je sve glasilo na njegovo ime. Samo četiri dana nakon razvoda udala se za ljubav svog života Gregga Allmanna, no zahtev za razvod podnijela je već nakon devet dana zbog njegovih problema s zavisnošću.

Živela je intenzivno, a ni razvodi, afere, ni Allmanovi problemi s drogom, kao ni oni njihovog sina Elijaha, tranzicija ćerke Chastity u Chaza Bona ni pretnje ubistvom opsesivnih fanova nisu pokolebali njen duh ni želju za životom. Jedino što istinski mrzi jeste - starenje. Zahvaljujući dobrim genima (njena 94-godišnja majka uporno tvrdi da je istog godišta kao i njena ćerka) i estetskim zahvatima, izgleda gotovo isto već 30 godina.

Cher je svojevremeno šokirala i oduševljavala svojim kultnim izjavama koje iskazuju njen pogled na svet i osnažuju žene:  "Muškarci su kao desert. Volim desert, ali mi nije neophodan za preživljavanje", zatim odgovor majci koja je konstatovala da treba da se skrasi i pronađe bogatog muškarca: "Ali, mama, JA JESAM bogati muškarac." 

Kada su je pitali šta je najviše usrećuje u životu odgovara: "Da uveseljavam druge. Znam da zvuči otrcano, ali zaista je tako." I kad je vidimo da i u 76. godini skače po pozornici u provokativnom šljokičavom kostimu, pevajući stihove poput "Do You Believe in Life After Love", ne samo da verujemo da je tako - ta se pozitivna energija zaista i oseti.