Modne revije su dobro poznata teritorija za Helenu Christensen koja je nedavno učestvovala u emotivnoj Off-White reviji – poslednjoj kolekciji pokojnog Virgila Abloha – na Nedelji mode u Parizu. A kada ne hodi po modnoj pisti, ona je ili u prvom redu ili glavna ispred objektiva na street style sceni.

Za Alexander McQueen reviju za jesen/zimu 2022. u Njujorku, Helena je odabrala prljavoroze odelo ovog brenda koje se sastoji od sakoa sa izraženim naramenicama i duplim kopčanjem, te od lepršavih pantalona, potpetica sa nitnama i clutch torbicom.

Helene je poslužila kao prava modna inspiracija za žene preko 50 godina sa powersuit-om koji je savršena ravnoteža između pametnog i ljupkog, klasičnog i modernog, elegantnog i nonšalantnog. Njen izgled odražava i stav i iskustvo i gracioznost koji su istaknuti karakternim komadima, a poseban kontrast bio je njen smeli beauty look: crveni karmin, šiške i punđa u stilu Francuskinja.

Većina zvanica nosila je nešto avangardniji izgled, dok je Helene zračila sofisticiranošću, a Sarah Burton je ispred brenda Alexander McQueen prikazala gomilu trendy modela za narednu sezonu koje bi slavna manekenka sigurno vrlo rado nosila: od zelenog odela, preko belog odela isprskanog žutim i crnim grafitima, pa sve do izrezane haljine sa blejzerom.

U galeriji pogledajte kako je izgledala Helene Christensen.

Profimedia Pogledajte roze Alexander McQueen odelo.