Da je boja sezone pink, utvrdio je Pierpaolo Piccioli na Valentino reviji za jesen/zimu 2022. Ikonične kreacije postale su viralne, a nema ko ih nije nosio na crvenom tepihu. Zato ne čudi što se i muza Chanela, Penelope Cruz, na svom nedavnom javnom pojavljivanju odlučila za ovu Barbie nijansu.

Naime, Penelope je prisustvovala Arts večeri  Tribeca Film Festivala noseći look 65 iz Chanel kolekcije za jesen/zimu 2022, koji svedoči da ni kreativna direktorka ovog brenda, Virginie Viard, nije odolela bubblegum nijansi.

U pitanju je chic duga haljina sa debelim bretelama, a ukrašena mrežastim dezenom i kultnim C monogramom. Zbog svoje široke, lepršave siluete, pristaje svakoj figuri i idealna je za letnje visoke temperature.

Pink haljine su trend za leto 2022.
Profimedia 

Penelope je izostavila vizantijski krst koji je manekenka nosila na pisti, i umesto toga odabrala karike sa biserima. Kao ambasadorka Chanela, glumica je istakla i najbolje aksesore sezone - pink Chanel torbicu koja neodoljivo podseća na onu kozmetičku. 

Takođe, ovo nije prvi put ove godine da se odlučila za ovu boju - prisetimo se samo famoznog ručka uoči dodele Oskara kada je Penelope došla u pink Chanel haljini od tvida.

A ako ste mislili da je pink boja samo za one modno smelije, Penelope (koja je obično ljubiteljka svedenog pariskog crno-belog izgleda) je tu da vas razuveri, te dokaže da ova boja može da bude itekako sofisticirana. Naš savet je da se samo odlučite za one krojeve u kojima se osećate dobro, i da nakit svedete na minimum - neka ova boja govori sama za sebe.  

U galeriji pogledajte kako je izgledala.

Profimedia Pogledajte impresivno modno izdanje.