Supermodel Naomi Campbell preko 30 godina je jedna od najtraženijih manekenki zahvaljujući svom besprekornom izgledu. I dok svakako nešto možemo prepisati genetici, kao i vrhunskim stručnjacima kojim zvezde i modeli imaju pristup, dosta toga, kao što i sama Naomi tvrdi, zavisi od svakodnevne nege i brige koju pridajemo vlastitoj koži.

''Brinuti o sebi je važno, posebno jer želim da budem tu za svoju ćerku što je duže moguće. To sam radila i pre, ali mislim da je majčinstvo sada to dodatno ojačalo'', tvrdi Naomi koja je postala majka u pedesetim.

Naomi Campbell 0634529585.jpeg
Profimedia 

''Kada sam počela da radim kao model, nosila sam koliko god je moguće šminke, gotovo kao masku. Sada radim sasvim suprotno, kao da sam shvatila da je bolje nositi što je manje moguće makeup-a. Ne želim da budem iza maske. Želim da me ljudi vide, osete, vide moje ekspresije'', rekla je za britanski Vogue. ''Ako hranite svoju kožu, neće vam biti potrebno toliko šminke. Volim sjaj, volim da mi koža izgleda hidrirano. Što ste stariji, to je važnije da imate hidriranu, sjajnu kožu, a ne mat bazu'', savetuje supermodel.

U galeriji pogledajte njena najlepša beauty izdanja.

Foto: Profimedia, Profimedia Nega je ključ zdravog i sjajnog izgleda kože, tvrdi Naomi.

A kako izgleda njena beauty rutina? Naomi pripremu kože za makeup počinje cink sprejom, otkrila je u videu, zatim derma rollerom tj. valjkom za microneedling kod kuće. Nakon toga, na lice i vrat nanosi serum koji sama pomeša, a sastoji se od hijaluronske kiseline, vitamina E i C.

Kako i preporučuje, koristi manje [minke, a fokusira se na one proizvode koji ističu sjaj. Prvo nanosi korektor koji ima u različitim nijansama - za podočnjake, čelo i ostatak lica. Konturiše lice i nos, a visoke tačke lica posvetljava highlighterom koji nanosi na nos, čelo i jagodice, za sjajan, mladoliki look.