Legendarna glumica Jane Fonda decenijama pleni pažnju kako zbog svojih glumačkih ostvarenja, tako i zbog lepote. Upravo zbog tereta koji nosi etiketa ''savršene lepotice'', glumica je u nekom trenutku počela da koristi botoks i druge metode zatezanja, u želji da izgleda mlađe i svežije, baš onako kako nam ejdžističko društvo nameće.

Međutim, ulazak u 85. godinu promenio je njene stavove, a dobitnica Oskara i aktivistkinja odlučila je da prestane sa podizanjem lica. 

„Imam skoro 85 godina, ali ne izgledam tako staro“,rekla je zvezda. Ona dodaje da želi da pomogne mladim ljudima da „prestanu da se plaše starosti“i „da ljudi shvate da samo zato što si u određenim godinama ne znači da moraš da odustaneš od života, odustaneš od zabave, već da i dalje možete da imate momke ili devojke, da steknete nove prijatelje ili šta god želite da radite.”

Jane Fonda odlučila je da prihvati starenje, nakon što se pokajala zbog preteranog fejsliftinga.
Shutterstock 

Fonda, koja ljudima ne krije svoje godine, svesna je da je u prednosti. „Imaš novac“, rekla je svojim unutrašnjim mislima o starenju. „Možeš sebi priuštiti trenera. Možeš priuštiti plastičnu hirurgiju. Možeš priuštiti tretmane lica. Možeš sebi priuštiti stvari koje ti pomažu da i dalje izgledaš mlado. To je tačno. Novac pomaže. Dobri geni i mnogo novca, kako je neko jednom rekao. Ali dok to govorim, mislim da svi poznajemo mnogo bogatih žena koje su imale sve vrste zatezanja lica i slične stvari, i izgledaju užasno. Imala sam fejslifting i stala sam jer ne želim da izgledam izobličeno. Nisam ponosan na činjenicu da sam ga imala.“

Fonda je takođe rekla za Vogue da ne bi ništa uradila na svom licu, ako bi mogla da vrati vreme.

„Mnoge žene su zavisne od [procedura]“, rekla je Jane Fonda za Vogue. „Ne radim mnogo tretmana lica. Ne trošim puno novca na kreme za lice ili nešto slično, ali ostajem hidratizirana, spavam, krećem se, klonim se sunca i imam dobre prijatelje koji me zasmejavaju. Smeh je takođe dobra stvar.”