U poslednje vreme sve više slavnih dama prelazi na alternativna, prirodna rešenja kada je reč o beauty rutini. Ulja su dođživela svojih "5 minuta slave", a u poslednje vreme posebno se izdvojilo šipkovo zahvaljujući Hailey Bieber i Kate Middleton.

Naime, Hailey je nedavno podelila svoju rutinu u kojoj je glavna zvezda bilo upravo šipkovo ulje, a dobro je poznato da se ono već duže vreme jedan od omiljenih proizvoda vojvotkinje koja se može pohvaliti negovanim i nežnim licem.

Hailey Bieber redovno koristi ruzmarinovo ulje.
pritnscreen/tiktok 

Ulje šipka je od davnina poznato po tome što sprečava dugotrajna oštećenja kože. Sadrži trans-retinolsku kiselinu koja je jedinstvena po svojoj formuli, te ne čudi što daje tako efikasne rezultate na koži. Mnogi ulje šipka kombinuju i sa uljem makadamije da bi dobili još bolju hidrataciju, pogotovo osobe koje imaju izrazito suvu kožu ili su skloni iritacijama.

kate middleton neguje lice uljem šipka.
Profimedia 

Ulje šipka pokazalo je najbolje rezultate kada je reč o oštećenjima kože od sunca, starosti, zračenja ili dermatitisa, a pokazalo se da redovnom primenom dolazi do regeneracije kože, a samim tim su i ožiljci manje vidljivi, kao i bore, a tonus je lepši.

Ruzmarinovo ulje je fantastično za kožu.
Unsplash/Chelsea shapouri 

Bogato je vitaminima A, C, i E, te je fanatastičan izbor za vraćanje elastičnosti kože. Njegove esencijalne masne kiseline podstiču proizvodnju kolagena i takođe omekšava i vlaži epiderm. Masne kiseline se pretvaraju u prostaglandine koji potom stimulišu regenerativne moći tvoje kože. To na kraju štiti od strija.

Primena:

Najbolje je da kožu lepo očistite, isperete dobro vodom, a potom blago osušite peškirom i nanesete 3 kapi. Laganim pokretima ga utrljajte i ostavite da se osuši. Stručnjaci preporučuju da ovo uradite sat vremena pre kupanja.

Takođe, preporuka je da ovo ulje držite u staklenoj bočici i da ga što manje izlažete vazduhu jer brže oksidira od ostalih.