Ako postoji ijedna poznata ličnost koja dosledno izgleda besprekorno, to je Reese Witherspoon. Ima nešto super prirodno u njenim makeup lookovima - čak i u najglamuroznijim prilikama. Dok se ostale zvezde igraju sa šminkom, eksperimentišu i ističu konture, Reese je sve ove godine ostala verna trendu čiste kože - koja tek u poslednje vreme dobija na važnosti. Gladak ten, neutralne senke i ruž njen su zaštitni znak, dokazujući da posle 40. godine nije potrebno mnogo šminke da bismo izgledale sveže i blistavo.

Ipak, s obzirom da znamo da se iza svakog izgleda poznatih krije čitav tim ljudi, okrenuli smo se savetima i tehnikama njene šminkerke Molly R. Stern kako da to i postignemo.

Hidratacija, hidratacija, hidratacija

Zagarantovan način da pokvarite šminku i pre nego što počnete sa nanošenjem pudera jeste zanemarivanje hidratacije i stavljanje korektora, pudera - direktno na suvu kožu. Kozmetika je podjednako važna kao i šminka za postizanje sjajnog izgleda, a Molly kaže da je krema koja vlaži kožu nezaobilazan korak pre nanošenja šminke (dobro je umasirajte u kožu).

Pored toga, ona preporučuje i korišćenje različitih mistova za osvežavanje lica, a tu su i termalne vode koje danas dolaze u bočicama sa raspršivačem upravo za ovu namenu. Ukoliko ih koristite, nanesite ih pre hidratantne kreme kao prvi korak.

avene-termalna-voda-u-rasprsivacu-150ml~480457.jpg
Avene 

Ne preskačite serum

Ako ste naneli podlogu, sačekajte još par trenutaka pre nego što nanesete puder - jer treba da nanesete i serum. Naime, oni su kao magični eliksiri koji isporučuju ciljane sastojke u koncentrovanom formatu, a Molly kaže da prilagođava odabir seruma individualnim potrebama klijenta za negu kože - nikada ne koristi isti za više ljudi.

3-3337875583626-la-roche-posay-hyalu-b5-serum-protiv-bora-osetljiva-koza.jpg
La Roche Posay 

Masaža

Na kraju, nakon što nanesete sve svoje najhidratantnije serume, kreme i mistove, Molly kaže da se ne plašite da izmasirate kožu žadom ili prstima. Ne samo da će pomoći proizvodima da efikasnije prodru u kožu, već će podstaći protok krvi i dati vam svež sjaj. Zapravo, ona toliko veruje u moć masaže da tvrdi da što više to radi, manje šminke joj je potrebno za korišćenje kasnije. 

Molly na kraju podseća da je šminka odlična, ali da je briga o koži mnogo važnija.

ROLERI-I-APARATI-ZA-LICE.jpg
Blush & Beauty 
Na kraju, nakon što nanesete sve svoje najhidratantnije serume i kreme, Stern kaže da se ne plašite da masirate kožu alatima i prstima. Prema Sternu, masaža ne samo da pomaže proizvodima da efikasnije prodiru u kožu, već takođe podstiče protok krvi i daje vam lep sjaj. U stvari, Stern toliko veruje u moć masaže da kaže da što više to radi, manje šminke treba da nanese na svoje klijente - toliko je moćna.


Vaši prsti ili običan valjak od žada mogu pružiti umirujuću masažu, naravno, ali ako želite da se osećate kao Ris na jedan dan, Stern preporučuje alat koji ona koristi za klijente pod nazivom Jillian Dempsei Gold Bar (195 dolara). Ima šipku napravljenu od 24-karatnog zlata i rotira se 6.000 puta u minuti kako bi podstakla limfnu drenažu i kožu od napuhavanja.


To samo pokazuje: šminka je odlična i sve, ali briga o vašoj koži je najvažniji korak u vašoj (i Rizinoj) rutini.