Kada su u pitanju proizvodi za šminkanje koje morate imati, maskara je na vrhu lista mnogih ljudi iz nekoliko jednostavnih razloga. Za početak, u osnovi je pouzdana i jednostavna za primenu čak i ako nemate veštine profesionalnog šminkera. Tako, i ako tog dana ne nanesete senku ili ajlajner na kapke, sama maskara je alat koji može trenutno da proširi i posvetli vaše oči i učini da izgledate budnije.

Međutim, kada dođete u četrdesete ili pedesete, način nanošenja maskare trebalo bi da se promeni, pogotovo ukoliko pokušavate da postignete mladolikiji izgled. Ako nanesete previše maskare na pogrešan način možete pooštriti izraz i naglasiti bore i kapke, a jedan od glavnih trikova je upravo da crnu maskaru zamenite smeđom. Međutim, to nije sve, a mi vam otkrivamo kako da samo uz pomoć maskare vizuelno skinete nekoliko godina.

Zamenite crnu maskaru za smeđu

Vaš prirodni impuls prilikom kupovine maskare može biti da težite najdubljim, najbujnijim crnim nijansama koje možete pronaći. Godine čitanja časopisa o lepoti verovatno su vas naučile da što su vaše trepavice tamnije, to će se duže izgledati. Ali crne nijanse mogu izgledati grubo, posebno na očima koje su starije.

Zato stručnjaci savetuju da zamenite svoju crnu maskaru za nijansu smeđe. Ovo stvara mekši izgled i prirodniju definiciju oka. Crna maskara daje jači, dramatičniji efekat i cilj je da poboljšate svoje crte lica kako godine prolaze, a ne da ih učinite oštrijim. Braon maskarom ćete vizuelno podići kapke i naglasiti trepavice.

profimedia-0213158496.jpg
CF / Thunder Press / Profimedia 

Uvijanje trepavica je "must"

Uvek uvijte trepavice pre nanošenja maskare — ovo će vam pomoći da otvorite oči i učinite da izgledaju veće, u isto vreme čineći da izgledate mlađe, savetuju šminkeri.

Nanesite maskaru na spoljašnje uglove očiju

Nanošenje maskare na spoljašnje uglove očiju pomaže u stvaranju iluzije većih očiju. Ako imate samo nekoliko minuta da se pripremite, fokusiranje maskare isključivo na spoljne uglove trepavica i pomeranje štapića bočno i nagore prema spoljašnjoj strani lica može učiniti vaš pogled otvorenijim i prodornijim.

jako je bitno da izaberete pravu maskaru i nanesete je na uglove očiju.
Shutterstock 

Uvek nanesite maskaru i na donje trepavice

Slavni šminkeri se ne slažu uvek oko ovoga, ali dobar deo njih smatra da je ovo bitan korak kada želite da izgledate mlađe. Jedino je bitno da koristite lagane formule. Za "mačkasti" izgled nanesite ih na spoljašnje dlačice, jer će ovo učiniti da izgledate "budnije", a oko otvorenije.

Ključ je u prajmeru za trepavice

Prajmeri za trepavice su sjajan način da dobijete prodoran pogled. šminkeri savetuju da ih koristite samo na gornjim. Pre nego što se prajmer osuši nanesite prvi sloj maskare. Takođe, jako je bitno da izbegavate vodootporne formule jer veoma isušuju i vremenom trepavice čine krtim i lomljivim. 

Izmenite svoju tehniku nanošenja

Kada nanosite maskaru, najbolje je da prelazite naizmence s jednog na drugo oko i skoncentrišite se na srednje i unutrašnje trepavice za otvoreniji pogled. "Zarotirajte" četkicu u korenu kako bi vlasi bile rasčešljane. Za donje trepavice, koristite vrh štapića maskare da nanesete proizvod kako biste izbegli izgled "pauka". Kada se slojevi osuše, možete nežno uvijati trepavice hladnim uvijačem za trepavice za vrhunski izgled koji otvara oči.

Bonus video:

trik za duže trepavice Tiktok/megan.lombardi