Ovogodišnja Met Gala održana je u čast Karla Lagerfelda, jednog od najpoznatijih dizajnera svih vremena koji je tokom 60-godišnje karijere imao ključan uticaj kako na najveće modne brendove (Chanel, Fendi), tako i na svet mode generalno.

 Tim povodom, osvrćemo se na njegove citate, životne navike i interesovanja, koji su se isticali Karlovom neverovatnom osobenošću. Njegovi govori graničili su se sa drskošću; skice modela crtao je senkama za oči; imao je preko 300 knjiga u svojoj biblioteci i ljude širom sveta koji su mu tražili nove; nije voleo da pije vodu, ali je bio zavistan od Coca Cole; njegova mačka Choupette zapravo nije bila njegova - trebao je da je pričuva Baptistu Giabiconiju, ali ju je zadržao; jedna od omiljenih pesama mu je I Feel Like A Child Devendra Banharta...

A koji su bili omiljeni parfemi Karla Lagerfelda?

Omiljeni parfemi Karla Lagerfelda
Karl Lagerfeld i Anna Wintour

Za francuski Vogue 2016. godine izjavio je:

„Nisam veran samo jednom parfemu. Recimo da sam veran samo u određenom trenutku. Sada svaki dan koristim Serpentine (Comme des Garçons) i Boy (Chanel). Zaista mi se sviđa Bal D’Afrique iz (Byredo), ali morao sam da prestanem da ga koristim jer Choupette nije mogao da ga podnese. Upravo sam otkrio i La Nuit étoilée (Annick Goutal).”

serpentine-50-ml.jpg
Comme des Garcons 

8857107398686.jpg
Chanel 

890-000308-01_01.jpg
Byredo 

nuit_etoilee_eau_de_parfum_goutal.jpg
Annick Goutal