Jedna od najlepših žena svih vremena Naomi Campbell nedavno je otkrila svoje tajne lepote, a ono što je brojne pripadnice "lepšeg" pola posebno zanimalo bilo je koji parfem koristi. Čuvena manekenka otkrila je da je jednom mirisu verna godina, i ma koliko da ih promeni, ovom se uvek vraća. 

U pitanju je all time klasik Diorissimo Dior, zavodljivi parfem koji je još od davne 1956. jedan od omiljenih damama koje žele da mirišu senzualno i moćno, a opet ne prenapadno, krase upečatljive note zbog kojih će vas, bez sumnje, primetiti svi u prostoriji. 

Naomi Campbell bira moćne, senzualne parfeme.
Profimedia 

Miris ovog all time klasika najbolje bi se mogao opisati kao senzualna mešavina mirisa cveća. Tako se prepliću đurđevak, jorgovan, jasmin, ljiljan, ylang-ylang, amarilis, ruzmarin i boronia, a zavodljivost mu daju cimet i dašak takozvanog civet-a, koji ima životinjsko poreklo, zajedno sa bergamotom, sandalovinom i zelenim lišćem.

Naomi obožava Diorissimo Dior.
printscreen/youtube 

Inače, Diorissimo Dior kreirao je čuveni parfimer Edmond Roudnitska. Romantični miris iz 50-ih je svež i bistar kao prolećno jutro u šumi, a opet, smeo i senzualan kao zavodljivo veče sa voljenom osobom.

Zanimljivo je i priča o nastanku ovog vanvremenskog klasika. Naime, Christian Dior je verovao da je đurđevak simbol nade, sreće i radosti. Isti cvet Francuzi smatraju legendarnim cvetom. Upravo prema jednoj od legendi, hrabri i neustrašivi borac, zvani Saint Leonard, želeo je da dane provodi među cvećem i drvećem i živi životom posvećenim Bogu. Tražio je dozvolu da ode i živi u šumi.

Diorissimo Dior je parfem inspirisan legendom.
www.fragrantica.com 

Međutim, u tim šumama živeo je zmaj po imenu Temptetaion. Leonard se hrabro borio sa zmajem dok nije poražen. Tamo gde je zmaj prolio krv, počeo je da raste otrovni korov, ali na mestima gde je prolivena krva Saint Leonarda počeli su da bujaju upravo đurđevci.

Zbog toga Francuzi veruju da je đurđevak sveti cvet, kao i Christian Dior kojeg je ova priča iz prošlosti inspirisala za stvaranje ovog divnog mirisa. Kreator iz Grasa, Francuska, Edmond Roudnitska, želeo je da stvori parfem koji će biti revolucionaran i prekinuti trend slatkih mirisa koji su dominirali tržištem.

Cilj je bio pojednostaviti formulu parfema i stvoriti jednostavan, a dovoljno upečatljiv i tako je nastao Diorissimo! Parfem je predstavljen ilustracijom Renea Gruaua. Prema Christian Dioru, Diorissimo je parfem njegovog duha, ili,"mirisni izraz njegova duše", te ne čudi što ga i Naomi obožava, a ovaj miris idealan je za žene preko 40 i 50 godina koje znaju šta hoće i ne plaše se da to i postignu.