Ako ideja o konturisanju vama budi asocijacije na vizije oštrro isklesan ten koji deluje više zastrašujuće nego privlačno, moglo bi vam biti oprošteno što ste odbacili ovaj beauty trend kao nešto što jednostavno nije za vas.

Međutim, pre nego što ga zauvek otpišete, uzmite inspiraciju od Victorie Beckham, koja je ovog vikenda na svom Instagramu podelila jedinstvenu tehniku oblikovanja lica tako da izgleda mlađe i svežije. Minimalistički pristup maksimalističkom trendu ne oslanja se samo na korišćenje pravog proizvoda – u ovom slučaju Contour Stylus by Victoria Beckham – već i na ponovo osmišljen pristup primeni.

Kao što je Victoria pokazala, trik je u stvaranju suptilno izvajanog izgleda koji će prirodno poboljšati strukturu vašeg lica. Da biste to postigli, biće vam potreban mali, uski vrh olovke za konturisanje. Dizajnirana tako da prigrli prirodne konture lica pomoći će u stvaranju delikatne definicije na način na koji krupne četke za bronzere ili palete pudera ponekad ne mogu – efekat je neprimetan, a ne očigledan.

 Dobra vest za početnike jeste da je osnovno pravilo - manje je više. Za suptilan efekat, počnite sa nosom. Dodajte tanku liniju niz svaku stranu, pre nego što nacrtate malo V preko kraja da biste stvorili iluziju uže siluete i blago podignutog vrha. Da bi stvari izgledale besprekorno, Victoria preporučuje da zamutite linije na koži prstima, vodeći računa da se dobro spoje, naročito kod unutrašnjih uglova obrva. Da biste dodali dodatnu definisali oči, dodajte konture u donje vodene linije.

Nastavljajući sa istom tehnikom, Beckhamova otkiva i na koji način podmlađuje i podiže lice specijalnom tehnikom konturisanja: iscrtava dve kratke linije na obrazima svom licu (jednu na samoj jagodici i jednu neposredno ispod), a zatim ih blenda MAC-ovom čvrstom, zaobljenom četkom.

Da biste upotpunili alook, ponovite isto sa dve kratke linije na slepoočnicama. Dobro izblendajte pazeći da četkicu spustite na vrhove jagodica, da povežete konture i izbegnete oštre linije.