Mesec mode do sada nam je priredio revije o kojima će se još mesecima pisati, pogotovo o debiju Sabata De Sarna kao novog kreativnog direktora Guccija.

Osim o revijama, glavna tema su i poznata lica koja su ih pratila iz prvih redova, kao i modeli koji su nosili modne komade spremne za proleće/leto 2024. godine. Tako je na reviji Alberte Ferretti u Milanu prošetala i najstarija kći supermodela Christy Turlington - 19-godišnja Grace Burns.

profimedia-0807402937.jpg
Agence / Bestimage / Profimedia 

Nosila je asimetričnu 'golu haljinu' s cvetnim dizajnom, a iako joj je ovo bio prvo pojavljivanje na pisti od ovakvog značaja, prošle godine debitovala je na LuisaViaRoma x British Vogue modnoj reviji u Firenzi noseći haljinu Victorije Beckham.

Ali ona nije jedina.

Mnogi su se iznenadili kada su videli da je na Versaceovoj reviji 22. septembra svoj debi imala ćerka pokojnog košarkaša Kobea Bryanta i Vanesse Bryant, 20-godišnja Natalia. Nosila je elegantnu crnu kreaciju, a za Vogue je izjavila da ju je Donatella Versace direktno pozvala da postane deo showa za proleće/leto 2024. Kao svoju najveću inspiraciju izdvojila je, nimalo iznenađujuće, Naomi Campbell.

profimedia-0808311826.jpg
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia 

Na istoj reviji pojavila se i ćerka bivšeg glumačkog para Jude Lawa i Sadie Frost, 22-godišnja Iris Law. Nosila je plavi kompletić i mnoge podsetila na svoju majku u mladosti zbog svoje kratke kose i neverojatne prirodne lepote. Ipak, ona je još prošle godine postala jedno od lica Versacea kada se pojavila u 'La Vacanza' kampanji.

profimedia-0808311962.jpg
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia 

Često se vode diskusije na temu dece supermodela; najviše spominjani nepotizam i slava steknuta samo na račun uspešnih roditelja. Samim time otvara se pitanje da li bi imali takvu budućnost da nije bilo njih.

S time se najviše susreće Kendall Jenner kojoj uspeh u modelingu opovrgavaju otkako je istim krenula da se bavi.

profimedia-0808311807.jpg
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia 

Nakon nje istu sudbinu dele i sestre Hadid, Bella i Gigi, nastavivši slavu majke Yolande Hadid koja je celu porodicu proslavila učestvujući u televizijskom showu 'The Real Housewives of Beverly Hills'.

profimedia-0807620889.jpg
Piovanotto Marco/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Kako su godine prolazile, tako su i ćerke supermodela počele stasati u mlade manekenke, a sada je većina deo visoke modne industrije. Najduže je ovde Kaia Gerber, kći supermodela Cindy Crawford koja je već sa 16 godina stala na modnu pistu Calvin Klein proleće/leto na New York Fashion Weeku, a u julu je otvorila Valentino Haute Couture reviju.

profimedia-0787398916.jpg
OLIVIER BORDE / Bestimage / Profimedia 

Od 2021. godine i revije Miu Miu proleće/leto, tu je i Lila Moss, kći Kate Moss. Oduvek se očekivalo da će ona nastaviti da korača maminim stopama, iako mnogi komentarišu da nemaju sličnosti.

profimedia-0759797644.jpg
Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ista stvar je sa sinom još jedne ikone 90-ih, Helene Christensen, 23-godišnji Mingus Reedus koji ipak nije toliko još uvek isplivao na površinu, kao i sin Carle Bruni, Aurélien Enthoven. Obojica su se pojavili na Versaceovoj modnoj reviji za proleće/leto 2023. godine.

profimedia-0701200929.jpg
x / Avalon / Profimedia 

Za kraj, u poslednje dve godine karijeru je krenula da razvija i ćerka Heidi Klum, 19-godišnja Leni Klum. Kako je i sama rekla, Heidi nije htjela da premlada ulazi u biznis, ali nakon što ponude nisu prestajale dolaziti, pomirila se s činjenicom da je ipak to sudbina njene devojčice.

profimedia-0804412592.jpg
Gregory Pace / Shutterstock Editorial / Profimedia 

 Izvor: https://luxurysociety.hr/