Trend staklene kose doživljava kraljevski preporod. Iako, imati kosu toliko sjajnu da ona reflektuje svetlost nikada zapravo nije izašlo iz mode, ali nas je princeza od Walesa, Kate Middleton upravo podsetila zašto je to tako dobro. Da li je to njen prirodni izgled ili je rezultat nekih veštih trikova i proizvoda?

Prisetimo se, najpre smo imali staklene kožu, izraz koji potiče iz korejskih beauty rutina - koji je postao viralan na društvenim mrežama. Ukoratko, sve se svodi na stvaranje tena tako svetlucavog, glatkog i sjajnog, da dobija epitet - glassed skin.

Zatim smo imali glazed donuts manikir - sjajne, mlečne nokte prepune svetlucavih čestica koje su promovisale sve IT devojke na čelu sa Hailey Bieber. Sada je trend konačno stigao i do kose.

Kate Middleton i njena staklena kosa

Nedavno smo pisali o glamuroznom pojavljivanju Kate Middleton u Londonu, kojem je prethodilo ono na Royal Variety Performance-u. Princeza od Walesa uparila je svoju dugu tamnoplavu haljinu - ukrašenu dijamantskim nakitom i odgovarajućom sjajnom torbicom - sa upečatljivom bujnom frizurom (do sada, tako uobičajeno za Kate).

Međutim, činilo nam se da je ovaj put njen kosa bila sjajnija nego inače? Efekat je bio toliko dramatičan da nismo sigurni šta je bilo sjajnije... dijamanti ili kosa.

Kako postići glatku sjajnu kosu kao princeza Kate Middleton
DPPA / ddp USA / Profimedia 

Verovatno da je ovaj izgled rezultat nekoliko stvari. Svi znamo da glatka kosa bolje reflektuje svetlost od talasa - ali zdravlje kose definitivno takođe ima veze s tim. Ne možete postići staklenu kosu, a da ona generalno nije u dobrom stanju.

Kako postići staklenukosu

Osnova za staklenu kosu uvek je zdrava baza. Kosa bi trebalo da se pere hranljivim šamponom (ne prečesto, već na nekoliko dana) - i trebalo bi da bude dovoljno kondicionirana (regenerator nanosite prilikom svakog pranja). Takođe pokušajte koristiti intenzivni tretman za kosu jednom nedeljno.

Kada stilizujete kosu, nemojte preskakati zaštitu od toplote, to će biti njen zaštitni štit.

Za staklastu kosu, prvo fenirajte delove kose koristeći okruglu četku, zatim izravnajte krajeve peglom (za sjaj). Ako želite imitirati soft talas poput Kate, potrebna vam je velika četka za krajeve. Nanesite ulje za kosu na krajeve za dodatni sjaj i završite izgled lakom za kosu da fiksirate eventualne vlasi koje nisu na mestu.

Et voilà!

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.