Pieter Mulierova revija za jesen/zimu 2024. godine za brend Alaïa prikazana je u Parizu pre malo više od dve nedelje - ali, to nije sprečilo Zendayu da već sada ponese jedan od najupečatljivijih izgleda kolekcije. U ponedeljak, glumica se pojavila na promociji za film "Dune: Drugi deo", noseći haljinu koja prkosi zakonima gravitacije.

Zendaya je savršeno iznela revijski model koji Mulier naziva "La Robe Spirale" odnosno spirala-haljina. Komad je napravljen od 3D-štampane vunene tkanine i namenjen je da se oblikuje oko figure kao spirala. Detalji koji se obavijaju oko gornjeg dela su praktično dva široka pojasa, dok je donji deo suknje asimetričan i ima duboki prorez na nozi i elegantan šlep.

Njen stilista Law Roach je odabrao ovu Alaïa haljinuza glumičinu press turneju sa namerom: futuristički dizajn haljine je savršena aluzija na jednako futuristički ambijent filma. 

Zendaya u dugoj beloj haljini Alaia na promociji filma Dune Drugi deo
Cyril Pecquenard / KCS Presse / Profimedia 

Zendaya se odlučila da ne nosi nakit, dopuštajući haljini da bude zvezda večeri, te je glamurozni izgled upotpunila parom jednostavnih belih salonki. Njena kosa je bila uvezana u ležernu punđu, a make up je bio prirodan, sa akcentom na glowy efekat.

Na događaju je bio i njen kolega Timothée Chalamet, koji igra Paula Atreidesa. Chalamet je pozirao ispred Ajfelovog tornja u jednostavnom outfitu sastavljenom od crne rolke, smeđih kožnih pantalona i crnih cipela.

Zendaya u dugoj beloj haljini Alaia na promociji filma Dune Drugi deo
Cyril Pecquenard / KCS Presse / Profimedia 

Film Dune: Drugi deo stiže u bioskope 1. marta 2024. godine.

Izvor: ELLE / N.K.