Ako ste mislili da su dovoljno bili bizarni fashion momenti poput Alexander McQueen revije s novim kreativnim direktorom ili pojavljivanja Sam Smitha na Vivienne Westwood, ne, ipak niste videli sve na Nedelji mode u Parizu.

Naime, nakon tek održane revije brenda Marine Serre odjeknula je vest da je na pisti bila Kate Moss, rame uz rame s Winnie Harlow, da bi se vrlo brzo javili modni kritičari s glasnim upozorenjem da je u pitanju lažna vest - ali i lažna Kate Moss.

Gotovo identična dvojnica Kate Moss dominirala je pomenutom prezentacijom za jesen/zimu 2024-2025, a u pitanju je Denise Ohnon, 43-godišnjakinja iz Ormskirka u Engleskoj, koja vrlo transparentno svoju modnu karijeru gradi na uspehu i reputaciji Kate Moss. Njen Instagram nalog nosi naziv ImNotKateMoss, nedvosmisleno se vezujući za ikonu na koju neodoljivo liči, pa tako na vrlo viralan način kopira njen lifestyle, i rekreira legendarne momente kao što su video-zapisi i kampanje za velike brendove.

 "Prvo, nisam ni znala ko je Kate. Sa 16 godina hodala bih ulicom i ljudi bi vikali stvari poput, 'Bože moj, to je Kate Moss!' Bila sam tako stidljiva. Tada sam imala vrlo malo samopouzdanja. Kada sam prvi put videla sliku Kate u magazinu, bila sam oduševljena koliko je prelepa. Ali iskreno, nisam videla sličnost" rekla je u jednom intervjuu, dodavši da nije mogla da se bavi modelingom jer nije bila dovoljno visoka, ali joj je nuđeno da snima modne kampanje.

Isti potez nedavno je napravio i lanac supermarketa Aldi, koji je takođe angažovao Denis, a postaje evidentno da ovo postaje low budget opcija za ne-tako-luksuzne brendove, koji ne mogu da priušte Kate Moss.

A da li je sve ovo legalno i šaljivo po mišljenju Kate Moss? Ostaje da vidimo.

Izvor: ELLE/T.Đ.