Navikli smo na gotovo svakodnevni pristup vestima o britanskoj kraljevskoj porodici. Novinske agencije, magazini i portali širom sveta sa uzbuđenjem prate svaki korak royal članova, od državnih banketa do dobrotvornih događaja, međunarodnih kraljevskih turneja do lokalnih šetnji.

Upravo to čini naglo nestajanjePrinceze od Walesa iz javnosti pomalo uznemirujućim. Kate Midldleton poslednji put je viđena 25. decembra, kada se pridružila kralju Charlesu III, suprugu princu Williamu i svoje troje dece tokom godišnje šetnje do crkve u Sandringhamu za božićnu jutarnju službu. Pre toga, redovno je učestvovala u raznim događajima, uključujući prijeme stranih zvaničnika u Buckinghamskoj palati i organizovanje tradicionalne božićne svečanosti u Westminsterskoj opatiji.

Nakon toga - usledila je tišina.

17. januara, Kensingtonska palata je podelila neuobičajeno ličnu informaciju o njenom zdravstvenom stanju, otkrivajući da je Kate bila hospitalizovana zbog abdominalne operacije. Iako Palata nije precizirala razlog operacije, potvrdila je da će period oporavka verovatno značiti da princeza neće biti viđena do katoličkog Uskrsa.

Spekulacije javnosti o njenom mestu boravka su, očekivano, rasle u nedeljama koje su usledile, uz društvene mreže koje su svakodnevno iznosile nove teorije zavere o njenom nestanku. Međutim, čini se da je frenetična reakcija upravo ono što je Kate očekivala: "Princeza će ceniti interesovanje koje će ova izjava izazvati", stajalo je u prvobitnom saopštenju palate. "Ona se nada da će javnost razumeti njenu želju da sve ostane što je normalnije moguće kao i da njeni lični medicinski podaci ostanu privatni."

U nastavku pronađite sve informacije koje su do sada poznate u vezi sa izostankom Kate Middleton iz javnosti u prethodna dva meseca!

Kakvu operaciju je Kate imala?

Kensingtonska palata je najavila da će Kate biti u bolnici zbog "planirane abdominalne intervencije" 17. januara, iako se uzdržala od preciziranja razloga operacije. "Operacija je uspešno obavljena, a očekuje se da će princeza ostati u bolnici 10 do 14 dana, pre nego što se vrati kući i nastavi sa oporavkom", stajalo je u saopštenju.

Kada će se Kate vratiti dužnostima?

Prema prvobitnom saopštenju Palate, ne očekuje se da ćemo videti princezu pre katoličkog Uskrsa, koji ove godine pada 31. marta.

Šta se zna o princezinom oporavku?

Svega dve nedelje nakon operacije, Kate je otpuštena iz klinike u Londonu 29. januara.

"Princeza od Walesa vratila se kući u Windsor. Ona se dobro oporavlja", stajalo je u saopštenju palate tada. "Princ i princeza žele izraziti veliku zahvalnost celokupnom timu u klinici, posebno posvećenom medicinskom osoblju."

Iako nisu javno objavljene fotografije Kate Middleton nakon operacije, fotografi su uslikali Williama kako vozi do bolnice da je poseti 18. januara.

Šta je izjavio princ William?

7. februara, William je nastavio sa svojim kraljevskim dužnostima prvi put nakon princezine operacije kako bi prisustvovao godišnjem dobrotvornom balu za Londonsku vazduhoplovnu jedinicu. (Događaj je takođe označio i prvi javni izlazak princa od kada je Buckinghamska palata saopštila da je kralj Charles III oboleo od karcinoma 5. februara.)

Na balu, William se osvrnuo na nedavni niz uznemirujućih vesti o zdravstvenom stanju članova kraljevske porodice. "Želim da iskoristitm ovu priliku da zahvalim i na ljubaznim porukama podrške za Catherine i za mog oca, posebno u poslednjim danima. To nam svima puno znači", rekao je u govoru.

Nadamo se da se princeza Kate oseća dobro i da ćemo je uskoro videti na nekoj od kraljevskih dužnosti, kao što smo i navikli!

Izvor: ELLE/N.K.