I dok se čitav svet već nedeljama pita gde je nestala princeza Kate, nove vesti o britanskoj kraljevskoj porodici ne prestaju da stižu. Ovog puta, reč je o princu Harriju i Meghan Markle, nekadašnjim višim članovima najvažnije royal porodice na svetu, koji su se zapravo odrekli svojih zvaničnih dužnosti.

Vojvotkinja od Sussexa sinoć je najavila proširenje svog poslovnog portfolija. Na društvenoj mreži Instagram odjeknula je vest o pokretanju novog lifestyle brenda American Riviera Orchard. Stranica već broji više od 350 000 pratilaca, a kako prenose mediji, Meghan je podnela je zahtev za zaštitu žiga za American Riviera Orchard još 2. februara.

Prema dokumentu, brend će prodavati posuđe, stakleni pribor, kao i tradicionalne namirnice poput voćnih džemova i drugih namaza. Teaser video prikazuje Meghan u vrtu i svom domu, uz pesmu Nancy Wilson "I Wish You Love".

Brendova stranica na Instagramu trenutno prikazuje više postova koji sastavljaju logotip, a nijedan od njih nema opis. Bio brenda glasi: "od Meghan, vojvotkinje od Sussexa. Osnovano 2024. godine" i povezuje se s odgovarajućom web stranicom, gde zainteresovani mogu da se prijave na listu čekanja.

Screenshot 2024-03-15 110740.jpg
American Riviera Orchard/ screenshot 

Tajming lansiranja brenda American Riviera Orcharda je zanimljiv, budući da je većina medijskih izveštaja o kraljevskoj obitelji trenutno usmerena na sagu o dugom odsustvu Kate Middleton iz javnosti.

Ovo nije prvi projekt Meghan Markle u području životnog stila. Između 2014. i 2017. godine, Meghan je pisala blog pod nazivom "The Tig", na kojem je delila savete o hrani i putovanjima. Blog je zatvoren nakon objave njene veridbe sa princem Harrijem.

Meghan i princ Harry otvoreno su govorili o porodici tokom samita o mentalnom zdravlju.
JERRY PEREZ / Pacific coast news / Profimedia 

Meghan je suosnivačica Archewell Inc, organizacije koju je osnovala s princem Harrijem 2020. godine, a fokusira se na medijsku produkciju. Kompanija je najpre sarađivala s Netflixom na dokumentarnoj seriji "Harry & Meghan" i "The Heart of Invictus". Archewell je takođe proizodio podcaste za Spotify do aprila 2023. godine.

Od kada su napustili svoje kraljevske dužnosti, Meghan je takođe objavila dečiju knjigu pod nazivom "The Bench" 2021. godine, a princ Harry je objavio svoju memoare, "Spare", 2023. godine.

Izvor: ELLE/N.K.