VRATILA SE MODELINGU NAKON 6 GODINA SKRIVANJA ZBOG KOBNOG TRETMANA: Linda Evangelista je novo lice Fendi kampanje

Linda Evangelista na društvenim mrežama otkrila je da se vraća svetu mode kao zvezda modne kampanje za Fendi.

Profimedia

Čini se da je Linda Evangelista nakon višegodišnjeg povlačenja iz javnosti i sveta modelinga spremna da se vrati se na scenu. Jedna od najslavnijih supermodela devedesetih, koje su u poslednje vreme ponovno izuzetno tražene i rado viđene na modnim pistama, poslednjih nekoliko godina se skrivala od javnosti zbog estetskog zahvata koji ju je, prema njenim rečima, 'ostavio brutalno unakaženom'.

Linda Evangelista se između 2015. i 2016. podvrgla 7 tretmana CoolSculptinga kako bi smanjila masne naslage, no rezultat je bio suprotan, te je nakon tri meseca počela da primećuje naslage na području brade, bedara i grudi – umesto željenog smanjivanja masnoća, one su se povećavale i postajale tvrđe. Počela je više da vežba i manje jede, sve dok nije prestala da jede u potpunosti, a dvaput se podvrgla i liposukcijama, iako je željeni rezultat izostao.

Prošle jeseni je odlučila da prekine ćutanje i tuži kompaniju Zeltiq koja stoji iza CoolSculptinga, za 50 miliona dolara, a danas je objavila da se s njima i nagodila. 'Zadovoljna sam što sam rešila slučaj s CoolSculptingom. Radujem se sledećem poglavlju svog života s prijateljima i porodicom, i srećna što ovo mogu ostaviti iza sebe. Iskreno zahvaljujem svima koji su me podržali', napisala je Linda u objavi na Instagramu.

Čini se da je Linda spremna da se vrati u modni svet, pa se nedavno susrela s (bivšom) koleginicom Christy Turlington, te fotografkinjama Inge Fonteyne i Carlyne Cerf de Dudzeele, ali i snimila novu kampanju, i to za Fendi.

Najavljujući Fendi event koji će se održati u septembru u kom obeležavaju 25. godišnjicu kultne Baguette torbice, Linda je pozirala s 2 srebrne 'baguettice'. 

U (novom) maniru deljenja iskrenosti, Linda je pokazala i 'behind the scenes' fotografiju prilikom friziranja i šminkanja, i samo kratko napisala: 'It takes a village. #grateful', bez otkrivanja o kom projektu je reč, ali iz poruka podrške u komentarima jasno je da će ljubitelji mode podržati Lindin povratak u svakom obliku. Rečima njene kolegice Kristen McMenamy očekuje nas 'najiščekivaniji comeback veka'.