KATE MIDDLETON DOBILA TITULU PRINCEZE DIANE: Kralj Charles odabrao ime, a evo ko sada stoji u redu za presto

Ovo su nove titule za članove kraljevske porodice posle smrti kraljice Elizabethe II.

Profimedia

Nakon smrti kraljice Elizabeth II koja je na tronu provela sedam decenija, njen sin Charles postao je novi kralj. Kako je zvanično potvrđeno, novi kralj izabrao je ime Charles III, a krunisan je danas pred Pristupnim savetom u palati Sent Džejms u Londonu.

ROTA / Camerapress / Profimedia 

Na zvaničnom Twitter nalogu princa Williama i Kate Middleton već su upisane nove titule – princ i princeza od Velsa. To je prvi put, nakon princeze Diane, da neko u kraljevskoj porodici nosi titulu princeze od Velsa.

ROTA / Camerapress / Profimedia 

 Podsetimo se, oni su prvo promenili titule u vojvodu i vojvotkinju od Kornvola i Kembridža, što su bile titule koje su nosili Charles i njegova supruga Camilla, pre nego što je on proglašen novim kraljem.

 Princ William je sada naslednik prestola Ujedinjenog Kraljevstva nakon što je njegov otac princ Charles nasledio krunu. S tim u vezi, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža ponovo će dobiti nove titule.

SCGA / Backgrid UK / Profimedia 

William je najstariji član kraljevske porodice među osam prvih u redu za nasledstvo britanske krune, slede ga njegovo troje dece, princ George (9), princeza Charlotte (7) i princ Louis (4).