Tamara Kalinić na reviji Roksande Ilinčić: Pogledajte impresivno modno izdanje koje potpisuje slavna domaća dizajnerka

Roksanda je reviju posvetila Beogradu, njegovim pejzažima i rekama, prenoseći poruku o trijumfovanju prirode i slobode u borbi protiv industrije.

Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia Tamara Kalinić na reviji Roksande Ilinčić: Pogledajte impresivno modno izdanje koje potpisuje slavna domaća dizajnerka

Završila se Nedelja mode u Londonu, a za kraj stižu omiljeni fashion momenti. Najpoznatija srpska modna influenserka i ELLE Srbija cover girl, Tamara Kalinić, bila je gošća revije slavne Roksande Ilinčić, a jedinstvenim outfitom za ovu priliku oduševila brojnu publiku na društvenim mrežama.

Nakon vesti da prodaje svoj brendkompaniji The Brand Group, ali ostaje na poziciji kreativne direktorke, Roksanda je prezentovala kolekciju za proleće leto 2025. Inspirisana ekološkom umetnicom Agnes Denes, koja je poznata po čuvenom performansu iz 1980-ih kada je u srcu Menhetna posadila zrno pšenice, Roksanda je razmišljala o široj slici sveta, a takođe i svom rodnom Beogradu, njegovim pejzažima, rekama Save i Dunava. Svaki gost imao je grančicu pšenice na svojoj stolici, a čitava kolekcija nosi i metaforičnu poruku o prirodi i slobodi koje trijumfuju u borbi protiv industrije, strukture i konglomerata.

Kolekcija uključuje čupavu obuću, kreiranu u saradnji sa brendom Fitflop, a pored toga, karakterišu je elegantni, ali strogi krojevi (dugi, uski sakoi i kaputi s otvorenim leđima), spuštene haljine koje otkrivaju ramena, rese, krzno, koža. Neke haljine su izgledale kao da su ofarbane tehnikom tie-dye, ali su zapravo bile prekrivene apstraktnim prikazima pejzaža beogradskog kraja, koji dizajnerka posebno voli. Paleta boja bila je znatno prigušenija nego ona na koju smo navikli, a takođe inspirisana poljima i farmama: pogledajte sve te taft haljine u boji dinje, nane, patlidžana i žumanca. Raskošni modeli ukrašeni su velikim, vezanim mašnama, a neki su imali i duge, dramatične šlepove — hrabar potez u eri tihog luksuza. 

U galeriji pogledajte neke od omiljenih lookova s revije.