Feng šui, drevna kineska praksa uređenja prostora, teži stvaranju harmoničnog i uravnoteženog okruženja koje podstiče pozitivnu energiju i poboljšava kvalitet života. Jedna od ključnih komponenti feng šuija je upotreba boja koje imaju moć da utiču na naše emocije, raspoloženje pa čak i materijalno blagostanje. Sa pravom kombinacijom boja, možete kreirati enterijer koji podstiče izobilje, blagostanje i uspeh. U nastavku donosimo tri ključne boje koje će vam pomoći u tome!

Umirujuća zelena

Zelena boja u feng šuiju simbolizuje stabilnost, plodnost i prirodu. Tamnozelena je posebno povezana sa ekonomskim prosperitetom. Uključite ovu boju u svoj dom dodavanjem sobnih biljaka koje ne samo da poboljšavaju kvalitet vazduha, već i donose osećaj svežine i stabilnosti. Zelena je idealna za spavaće sobe zbog svog umirujućeg efekta koji podstiče opuštanje i dobar san. Takođe je odličan izbor za kuhinje, gde pomaže u balansiranju elementarnih energija i promoviše osećaj izobilja.

katja-rooke-77JACslA8G0-unsplash.jpg
unsplash / katja rooke 

Zlatna boja

Zlatna boja je simbol sreće i blagoslova u feng šuiju. Njeni topli, sjajni tonovi donose osećaj luksuza i finansijske stabilnosti. Dodajte zlatne aksesoare u vidu dekorativnih jastuka, okvira za slike ili lampi kako biste uneli pozitivnu energiju u vaš prostor. 

amira-aboalnaga-O7WjrXiKy_s-unsplash.jpg
unsplash / amira aboalnaga 

Kraljevska ljubičasta

Ljubičasta boja je dugo bila povezana sa kraljevskom aurom i duhovnošću, ali u feng shuiju ona takođe ima snažan uticaj na materijalno izobilje.. Različite nijanse ljubičaste, od svetle lavande do tamnog ametista, mogu dodati dašak prestiža i bogatstva vašem domu. Pokušajte da uključite ljubičaste dodatke kao što su jastuci, zavese ili tepisi kako biste stvorili prostor koji zrači prosperitetom.

undefined
unsplash / lina castenada 

Izvor: ELLE/N.K.