Kada je reč o enterijerima, uređenju doma i trendovima, jedna prostorija posebno se izdvaja - kuhinja. Ovo je jedna od najvažnijih prostorija u domu koja odavno više nije samo mesto za pripremu obroka, već prostor koji okuplja porodicu i prijatelje, kako oko stola, tako i oko porodičnih aktivnosti, druženja...

Zbog toga i ne čudi što je kuhinja ima svoje posebno mesto i kada je reč o trendovima uređenja enterijera. Boje zidova, kuhinjski nameštaj, sto i stolice, detalji - sve je važno. A prema trendovima za 2024. godinu, sve manje pažnje se poklanja belim kuhinjama, jer je vreme za nešto smelije nijanse. U nastavku pronađite vodećih pet nijansi koje će biti aktuelne u mesecima pred nama.

Zagasita zelena boja

Poslednjih nekoliko godina primetili smo povratak „prirode” u naše kuhinje. Od motiva do biljaka, sve je dobrodošlo, baš kao i paleta zelenih boja koja uključuje tamnije zelene tonove, odnosno prigušene nijanse koje asociraju na prirodu. Zelena savršeno dopunjuje boju drveta i svetlije palete, koje su često osnovne boje u kuhinjama.

5 najmodernijih boja kuhinja za 2024 koje će osvežiti ovaj prostor
Unsplash / kam idris 


Topla boja peska

Ovo je savršena boja za svakoga ko želi da se udalji od belih kuhinja. U njoj se prepliću krem i bež nijanse, a predviđa se kao deo modnih trendova za 2024. godinu. Ova boja je odličan način da vizuelno povećate prostor, ali i da ga obogatite detaljima u ovoj boji.

5 najmodernijih boja kuhinja za 2024 koje će osvežiti ovaj prostor
unsplash / jason leung 


Morsko plava boja

Plave kuhinje, sa akcentom na tamnijim nijansama, uglavnom biraju ljudi koji vole boje. Savršeno se kombinuju sa belim i svetlo bež tonovima. Ako vas ova boja privlači, razmislite o veličini prostora i o tome koji detalji bi bili savršeni u tamnoplavoj, kao i želite li da idete ka minimalističkom ili rustičnom, nautičkom stilu.

5 najmodernijih boja kuhinja za 2024 koje će osvežiti ovaj prostor
unsplash / sven brandsma 


Boja čokolade

U kuhinji ova boja stvara atmosferu topline, a dovoljno je da deo kuhinjskog nameštaja, kao što su sto, stolice ili police budu u ovoj boji kako biste osetili promenu. Razmislite i o farbanju samo jednog zida u boju tople čokolade.

5 najmodernijih boja kuhinja za 2024 koje će osvežiti ovaj prostor
unsplash / luba ertel 


Bogata siva

Toplija siva je odlična zamena za hladne nijanse ove palete. Odlično se slaže sa bež, braon i zelenom bojom, baš kao i sa belom. To je nijansa koja pruža osećaj neutralnosti, ravnoteže i nije nametljiva. Uskladite boje ormarića sa radnim površinama, dodajte detalje u naglašenijim nijansama i uživajte u novoj dimenziji sive.

5 najmodernijih boja kuhinja za 2024 koje će osvežiti ovaj prostor
unsplash / pure julia 

 Izvor: storybook.hr