Da li ste znali da čak trećinu svog života provodite u krevetu? Dakle, neophodno je da pored kvalitetnog dušeka i živopisne posteljine, vaša spavaća soba bude vaša (estetski sa-vr-še-na) inspiracija.

Najbrži i najlakši način da podignete njen izgled na viši nivo jesu chic tapete koje se vraćaju na velika vrata. One čine dom autentičnim, a pored toga imaju i magične moći - da prostor izgleda vuzuelno prostraniji, viši, svetliji... u zavisnosti od vaših potreba. Takođe, to odavno nisu više samo slike na vašem zidu, već svojevrsna umetnička dela, i to izrađena od najraličitijih tekstura i materijala, za dodatnu dimenziju.

Sve počinje pitanjem koje su vaše stilske preferencije, a imperativom da se fokusirate na samo jedan zid prostorije na kome će biti sva pažnja. Za moderniji, minimalistički prostor, tu su tapete s efektom mermera, francuskih panela i geometrijskih oblika, a za udobniju, ušuškaniju atmosferu, razmotrite motive cveća i šume od poda do plafona.

Evo 7 tapeta koje će učiniti da vaša spavaća soba izgleda poput luksuzne hotelske.

1. Sweet Botanicals

Bujna oaza u umirujućoj paleti boja krepi duh, um i telo. Izbegavajte stock fotografije prirode na vašem zidu, a umesto njih birajte umetničke slike i ilustracije.

2. Moroccan vibes

Kutak spavaće sobe u kome ćete ispijati omiljeni čaj uz dobru knjigu? Predlažemo da izgleda toplo, udobno i egzotično, ali na minimalističan način, uz ovu tapetu u boji moka kafe.

 3. Njihovo veličanstvo, pruge

Ako više naginjete ka skandinavskom uređenju i geometrijskim oblicima, pruge u boji neba ispuniće sve vaše snove. Ne plašite se da odete u retro smeru, s modernim zaokretom.

 4. Gradovi

Pred vama je Riflesso tapet, prikaz atmosfere baroknog Rima viđen kroz Fornasettijevo nadrealističko oko, dizajniran približno 1955. godine. Nema boljeg načina da svoju spavaću sobu učinite luksuznom i jedinstvenom.

 5. Francuski zid

Tapet ili dekorativne lajsne? Za značajno povoljniju varijantu, možete iskoristiti tapete s njihovim motivom. Geometrijski 3D elementi su sve više prisutni u rešavanju enterijera, a razlika je neprimetna i izgleda luskuzno i sofisticirano.

 6. Pedeset nijansi sive

Ko kaže da siva izgleda sumorno? Pored crne i bele, ova nijansa je najbolji izbor za uzvišen, elegantan i minimalističan izgled doma, naročito ako je u vidu umetničke tapete sa zlatnim detaljima.

7. Mermer

Nešto između efekta mermera i kamena je možda čak i izbor no.1 za skupoceni izgled doma. Da bi izgledao autentičnije, odlučite se za reljefne tapete s teksturom - peska ili kože.