Od Bottega Venete, Miu Miu, The Row, pa čak i Balenciage - piste velikih brendova su prethodne sezone svedočile da je quiet luxury estetika zavladala svetom. Sofia Richie bila je u centru pažnje zbog svojih minimalističkih modnih kombinacija, Succession se gledao u dahu i upijao sav taj nenametljivi luksuz, a trendseterke širom sveta već su učile kako se pravi niska punđa i kombinuje sivi oversize sako. 

Sada, trend sa modne piste prelazi i u naše domove, a sudeći po mnogobrojnoj inspiraciji quiet luxury planira na duže vreme da bude sastavni deo uređenja enterijera ljudi od ukusa. Zaboravljamo na šarene zidove, ekstravagantne detalje, a vraćamo se minimalizmu, ali prirodnom, elegantnom i udobnom. Da, reći ćete da luksuz može da se tumači na različite načine - za nekoga je to kvalitetna izrada, a za nekog raskošni materijali i teksture, ali ne zaboravite na epitet tihi, kao i njegova pravila u svetu mode.

Svakako, stil može da bude najrazličitiji - od francuskog, skandinavskog, do japanskog, pa čak i mediteranskog. Umesto popularne umetnosti, preporučuje se vintage nameštaj i statement komadi koji odolevaju vremenu, a glavne prostorije za otelotvorenje ove estetike su kuhinja i kupatilo. Cilj je zadržati autentičnost. U nastavku se inspirišite enterijerima koji odišu luksuzom i krenite da osmišljate svoj plan za renoviranje ili makar osveženje doma!

 Izvor: ELLE/T.Đ.