Poslednjih nekoliko sezona kratka kosa i frizure poput šarmantnog boba su definitivno vodile reč u svetu lepote, ali polako osećamo da dolazi zasićenje i vraćamo se staroj želji za dugom, gustom i sjajnom kosom, što za mnoge predstavlja nedostižan san.

Kako unaprediti rast kose?

Iako se rast kose najčešće pripisuje genetici, to ne znači da ne možete da ubrzate njen rast, a osim nekoliko ključnih trikova koji nisu na odmet, podjednako je važno da se naoružate strpljenjem i odličnim proizvodima!

Ono što volimo kod duge kose su bezbrojne mogućnosti stilizovanja, tako da svaki dan možemo imati drugačiju frizuru i do beskonačnosti eksperimentisati sa njom.

Upornost i strpljenje su najvažniji kod puštanja kose, jer je to proces kojim se rezultati ne postižu preko noći, ali i pored toga možete ga bar malo ubrzati primenom sjajnih trikova koje kosa obožava.

Iako se rast kose najčešće pripisuje genetici, to ne znači da ne možete da ubrzate njen rast.
Shutterstock 

Pravilna ishrana je ključna za rast kose

Kao i sve na našem telu, smanjeno opadanje, a brži rast kose je povezan sa pravilnom ishranom. Dakle, obogatite svoj dnevni jelovnik svežim povrćem i voćem, orašastim plodovima i namirnicama koje su bogate vitaminima, mineralima i zdravim uljima, poput ribe, što će umnogome uticati na izgled same dlake. Ako još niste započeli zdrave navike u novoj godini, ovo je zapravo odličan podsticaj za promene!

Piling temena barem jednom nedeljno

Štaviše, nega kože glave je podjednako važna i ne uključuje samo pranje kose šamponom i nanošenje hranljivog balzama. Najmanje jednom nedeljno potrebno je napraviti hranljivi piling koji će ukloniti sve nečistoće sa vlasišta i podstaći cirkulaciju. Piling možete napraviti sami, od sastojaka koje morate imati u kuhinji, a najpopularniji je svakako onaj od šećera i maslinovog ulja, koji pruža odličnu negu kože glave.

Za brži rast kose potrebno je pilingovati teme barem jednom nedeljno.
Shutterstock 

Izbegavajte grubo tretiranje kose

Takođe, ono što ne treba zanemariti je način na koji tretirate svoju kosu, koji može da je ošteti, a da toga niste ni svesni. Često vezivanje kose i njeno svakodnevno oblikovanje može dovesti do njenog proređivanja i lomljenja, zbog čega je šišanje neophodno.

Ono što je važno za rast kose su proizvodi koje imate u kolekciji za njenu negu, koji bi trebalo da budu nešto mekši, bez štetnih i agresivnih sastojaka, a nije na odmet da u svoju kolekciju uvrstite i proizvode koji imaju za cilj da podstiču njen rast.

Tretman za kosu toplim peškirom instagram/sherrymoldando