Zavesa šiške pod svetlima reflektora ponovo stavljaju slojevite i atraktivne frizure koje smo već mogli videti na nekim poznatim damama, a predstavljaju i sjajan izbor za proleće. Odlično ih je u nekoliko navrata nosila i Jennifer Lopez, a za njih je, naravno, zaslužan njen stilista za kosu Chris Appleton.

Frizer slavnih u čiju se klijentelu ubrajaju Kim Kardashian, Ariana Grande i Jennifer Lopez, na svom Instagram profilu za sve hrabre napravio je i kratki tutorijal – kako napraviti zavesa šiške. Ako ste dovoljno vešti, uzmite makaze u ruke i pomno pogledate Chrisov video-snimak.

Prema njegovim rečima, najpre treba da odredite deo kose od koje ćete napraviti šiške i to u obliku trougla, zatim je razdelite po sredini. Svaku polovinu šišajte od jagodičnih kostiju do vilice izbegavajući tupi rez.

"Zavesa šiške moraju odavati utisak mekoće i slojevitosti", napomenuo je slavni frizer.

Za glamurozni utisak nanesi sredstvo za volumen kose a zatim šiške osušite fenom u smeru razdeljka. Naknadno volumen možete postići uz pomoć blage talase.

Kako stilizovati zavesa šiške? TikTok/ @millanef

Ovaj zadatak možete da poverite i prijateljici, a naravno najsigurnija opcija je odlazak frizeru. Šiške se lako stilizuju, jer su nosive u svim izdanjima - preko čela, na sredini kao i sa strane.