Šiške su se definitivno vratile na velika vrata tokom 2022. godine. Stilovi su raznovrsniji nego ikad, te nije teško pronaći onaj koji vam najviše odgovara. Duge, ultra-kratke, kovrdžave, uvijene... samo je na vama bilo na koji način ćete ih stilizovati, međutim, kako stvari stoje, određene frizure već se nameću kao glavni trendovi u narednim mesecima. Sa druge strane, drugi idu u istoriju, a da biste bili sigurni da ste i dalje u trendu, donosimo koja su to tri in&out stila za 2023. godinu.

Out: French Girl šiške
In: 70s Curtain šiške

French Girl suptilnija je verzija "zavesica" šiški, baš iz razloga što nema toliko volumenam te prednji deo kose ne deluje toliko "izdignuto". I da, iako stilisti za ovu frizuru imaju samo reči hvale, saglasni su da su šiške u stilu 70-ih ipak pun pogodak za narednu 2023. godinu. 

Šiške treba da su razdvojene, a bočni delovi uvijeni na spolja, a za ovakav look najbolje je da koristite viklere nakon feniranja.

Out: Stanjene šiške
In: Wednesday Bangs

Istanjene šišle se sastoje od toga da vam na lice pada samo par tankih pramenova koji prave iluziju šiški. Dobra strana ovog stila je što se ne krati previše kose, što odgovara svima, čak i onima sa tankom vlasi. Međutim, klasične Wednesday šiške sve više potiskuju stanjenu varijantu, zahvaljujući istoimenoj seriji.

One su pre svega gušće sa strane i nešto dublje i savršena su mešavina "zavesica" i klasičnih ravnih.  

Out: Uvijene šiške
In: Shag šiške

Lokne će uvek biti u modi, a uvijene šiške su bile glavni trend 2022. godine. Međutim, tokom 2023. shag šiške vraćaju se u velikom stilu, a sve kako bi se dobilo više teksture i volumena.

Ključno kod ove frizure je to što se kosa ostavlja u prirodnoj formi, a ne da se namenski uvija.