Kosa puna volumena izgleda božanstveno u trenutku kada napustite frizerski salon i u toku tog dana, ali problem nastaje kada vam frizura sledećeg dana 'splasne'.

Kako da bujnu, talasastu kosu zadržimo i do nekoliko dana, a da je pritom kreiramo sami kod kuće? U nastavku otkrijte par saveta.

Vežbajte stilizovanje

Za početak je važno da usavršite stilizovanje kod kuće. Probajte više puta da isfenirate kosu različitim pokretima i u različitim smerovima, i tako vežbajte tehniku stilizovanja koja vašem licu najbolje pristaje.

Sve započinje pranjem kose, a to ćete najbolje učiniti šamponom čistačem kako bi kosa bila potpuno čista. Takođe, važno je nanošenje regeneratora, kako bi kosa bila glatka i lakša za oblikovanje.

Pravilno pripremite kosu

Pre feniranja podelite kosu na delove, stručnjaci savetuju na osam delova. Svakako koristite okruglu četku i feniranje započnite s prednje strane. Proizvodi za stiliziranje su must-have kada je u pitanju feniranje jer oni daju čvrstoću i sjaj frizuri.

Suvo pranje

Nemojte zaboraviti da je suvi šampon proizvod za stilizovanje kose. Važno je samo da ne preterate jer ćete previše stvrdnuti vašu frizuru.

Ako pripadate grupi kojoj se kosa brzo masti, nanesite šampon za suvo pranje pre nego kosa postane masna. Tako će se apsorbovati nečistoće i moći ćete kosu da nosite raspuštenu. 

Takođe, kosu nemojte previše da dirate i prolazite kroz nju prstima jer se tako brže masti.

Tekstura

Važno je da u rutinu uvedete sprej za teksturu jer ćete tako 'dovršiti' vaš izgled kose. Frizura će duže trajati i izgledati bolje. U ovom slučaju, kao i sa suvim šamponom, manje je više.

Jastučnica

Stručnjaci smatraju da svilena jastučnica može učiniti veliku razliku u trajanju vaše frizure. Ona je neće spustiti ili razbarušiti, već ćete se probuditi s postojanom frizurom spremnom za sledeći dan.