O anti-age nezi kože slušamo svaki dan, ali retko ko zna šta je prava istina, koliko su zapravo efikasni anti-age proizvodi i kad je pravo vreme da počnemo da ih koristimo. U nastavku otkrijte 5 najčešćih mitova o anti-age nezi kože.

Proizvode za negu treba da biramo na osnovu naše dobi

Zasigurno ste videli proizvode koji suenjeni samo određenim dobnim grupama (30+, 50+...), ali prava istina je da godine ne određuju tip kože i neko u dvadesetima može da ima kožu sličnih potreba kao neko u pedesetim godinama života. Zato proizvode za negu uvek birajte isključivo prema tipu i potrebama svoje kože.

Anti-age proizvodi su samo za starije

Ovo je daleko od istine! Nikada nije prerano da počnete da koristite anti-age proizvode, štaviše pravovremeni početak (u kasnim dvadesetim godinama) je jedini način da sprečite prerano starenje kože.

Anti-age proizvode treba da počnete da koristite u kasnim dvadesetim godinama.
Profimedia 

Boja kože je bitna u izboru proizvoda za negu

Kada je u pitanju nega, boja kože ne igra nikakvu ulogu - shvatite to kao deo zdrave ishrane - nezavisno od boje kože, vašem organizmu potrebni su vitamini, antioksidansi i proteini, a isti slučaj je i s vašom kožom.

Peptidi deluju kao botoks

Peptidi jesu najvažniji sastojak u izgradnji, revitalizaciji i održavanju elastičnosti kože, ali nikako ne deluju kao botoks koji se temelji na paralizi mišića lica.

Noćna nega kože mora da se razlikuje od dnevne

Iako svakodnevno viđate dnevne i noćne varijante istih proizvoda, ni jedno istraživanje nije pokazalo iz kog razloga bi se nega kože trebala menjati s promenom dana i noći, zaro slobodno koristite istu hidratantnu kremu ili serum i ujutro i uveče.