Kao beauty fanatici, negu kože tela shvatamo vrlo ozbiljno, iako u poređenju sa proizvodima za negu lica, proizvodi za telo imaju znatno slabiju zastupljenost u ovoj industriji. Samim tim, dolazi do toga da se nega završava sa predelom vrata, a telo ostaje zapostavljeno, čak i u slučajevima kada ono postane vidljivo suvo, grubo i dehidrirano – naročito zimi. I šta se onda dešava? Proleće i toplije vreme zakucaju na vrata, a naša koža nije spremna da proviri napolje. Dugotrajno zapostavljanje ostavilo je posledice, a mi posežemo za brzim rešenjima koji će nadoknaditi svu potrebnu hidrataciju.

Zašto je koža suva?

Suvoća kože može da bude izazvana hladnoćom, neadekvatnom negom ili unutrašnjim problemom (poput dijabetesa) koji treba lečiti. Takođe, UV zračenje može da utiče na brže starenje kože, a samim tim i na njeno pojačano isušivanje. Zato je neophodno da uz pravilnu negu redovno koristite SPF.

Zašto je važno da koža bude hidrirana?

Za početak, umirićete svaku vrstu iritacije koja je povezana sa suvoćom i održavati osećaj prijatnosti umesto osećaja zatezanja kože. Drugo, održavanje nivoa vlažnosti generalno održava kožu mekšom i zdravijom. Zbog toga svoje beauty (kao i sve ostale) navike ne treba da menjate samo u prolećnim i letnjim mesecima, već da im ostanete dosledni preko cele godine.
Šta podrazumeva pravilna nega suve kože?

Prvo odaberite hidratantni losion za kupanje suve kože koji ćete koristiti umesto običnih losiona, a zatim uvedite 3-5 minuta za nanošenje hidratantne kreme svakog dana. Vaša koža to zaslužuje.

Koje sastojke treba da tražite?

Dobra hidratantna nega ne pruža samo trenutnu hidrataciju već štiti i održava zaštitnu barijeru kože. Hidratacija je ključ zdravlja kožne barijere, pa treba da izaberete hidratantnu kremu ili losion s hranljivim i hidratantnim sastojcima poput hijaluronske kiseline i ceramida. CeraVe nega sadrži tri esencijalna ceramida. Takođe, poseduje MVE tehnologiju koja omogućava kontrolisano otpuštanje hidratantnih sastojaka tokom 24 sata, što pruža celodnevnu hidrataciju i kontinuiranu zaštitu kožne barijere.

Koji proizvodi su najbolji za hidrataciju suve kože?

1

CeraVe hidratantni lagani losion za telo posebno je formulisan za osetljivu i suvu kožu, kao i onu sklonoj ekcemima, a predstavlja laganu hidratantnu negu. Sa 3 ceramida koji prirodno postoje u koži i hijaluronskom kiselinom ona hidrira i održava zaštinu barijeru kože tokom 24 sata. Ako imate masnu kožu, takođe će vam odgovarati njegova lagana tekstura jer je neće učiniti masnijom. Takođe, ova blaga tekstura pomoći će vam da izbegnete zapušene pore u letnjim mesecima, a preporučuje se da je nanosite ujutru, kako bi koža bila nahranjena tokom celog dana.

CeraVe hidratantni lagani losion za telo posebno je formulisan za osetljivu i suvu kožu, kao i onu sklonoj ekcemima, a predstavlja laganu hidratantnu negu.
cerave 

2

CeraVe hidratantna krema za grubu, suvu i osetljivu kožu, ne sadrži mirisa, nekomedogena je i hipoalergena, zbog čega ne morate da se plašite bilo kakve negativne reakcije na koži. U poređenju sa losionom, ona je gušće, baršunaste teksture, zbog čega je bolji izbor tokom hladnijih meseci, a posebno se preporučuje za noćnu negu kada se koža najviše oporavlja. Oba proizvoda poseduju MVE tehnologiju, za celodnevnu hidrataciju.

CeraVe hidratantna krema za grubu, suvu i osetljivu kožu, ne sadrži mirisa, nekomedogena je i hipoalergena, zbog čega ne morate da se plašite bilo kakve negativne reakcije na koži.
cerave