Ove godine više nego ikada moderni su topli, meki prelivi kose u kombinaciji sa ledenim pramenovima. Dame ih obožavaju upravo jer deluju tako prirodno, gotovo kao da ste poneli sunce u kosi.

Milky tonovi pogovoto su broj jedan među trendeseterkama, te je bilo samo pitanje dana kada će se pojaviti i varijanta za brinete.

Zato i ne čudi što je caramilk blonde bukvalno preko noći postao najpoželjnija boja kose za ovu jesen 2022. godine. Ključ je u preplitanju toplih i ledenih plavih, ali i nijansi karamele zbog čega kosa deluje kao da je "uhvatila sunce".

Caramilk blonde je nijansa koju će dame obožavati ove jeseni.
Instagram 

Idealna je i za plavuše i brinete, i najbolje od svega je što se lako održava, jer sami pramenovi ne idu od korena glave, već su u formi balajaža, a specifična nijansa preliva je ono što priču zaokružuje.

Inače caramilk blonde spada u tabor "back to school" nijansi, odnosno u one koje su idealne kada se vratite sa odmora, a želite da osvežite kosu bez da je pregorite pramenovima.

Kako postići Caramilk plavu kod frizera?

Stručnjaci frizerskog salona Los Pastels koji se nalazi u Pertu, u Australiji prvi su razvili ovu nijansu koja sada osvaja Evropu. Kao polazište su imali ideju da ponovo kreiraju isti učinak kao kada je kosa posvetljena suncem i morskom vodom, s više dubine i kontrasta.

"Osmislila sam ovaj izgled dodavanjem svetla pramenovima koji uokviruju lice i zadržavanjem dubine unutar kose", pojašnjava stilistkinja Grejs, zadužena za farbanje u ovom salonu.

Pametna kombinacija boja koja omogućuje razne tople medene podloge prošarane s nekoliko svetlijih plavih pramenova. Iako se ova boja lakše dobija iz plave osnove, brinete je takođe mogu isprobati nakon tretmana diskoloracije.