Kate Moss oduvek je bila sinonim za najpoželjniju boju kose, a tome u prilog dovoljno govori činjenica da su žene neretko kod frizera dolazile sa slikom holivudske glumice.

Ne sumnjamo da će tako biti i ovoga puta.

Naime, svetski poznata manekenka je zajedno sa svojom ćerkom osvežila je boju kose svetlijim i sjajnijim prednjim pramenovima.

Ni malo ne čudi hype koji se digao oko ove tehnike koja neverovatno podseća na letnji dan obasjan suncem s obzirom na činjenicu da plava kosa reflektuje svetlost više od bilo koje druge, od skupe plave do babylights.

Boja kose Kate Moss Instagram/nicolaclarkecolour

„Pramenovi se veoma razlikuju od tradicionalnog posvetljivanja ili balayage-a“, kaže frizerka Nicola za Glamour, napominjući da je trend inspirisan beauty opsesijom mladalačkim sjajem.

Oni su u suštini mešavina bež i zlatnih tonova, postavljenih nasuprot pepeljastih nijansi za stvaranje višedimenzionalnog efekta.

Nova nijansa plave kose Kate Moss idealna je za leto.
Profimedia 

Stručnjaci savetuju da, umesto posvetljivanja cele kosu za dobijanje potpuno bele boje koja uklanja sve tragove prirodne (poznata kao Kim Kardashian na Met Gali), isprobate različite nijanse pramenova koji se poigravaju sa svetlom i senkom, ali na veoma suptilan način.

„Boja je uglavnom fokusirana oko lica i prednjeg dela kose, više nego na ostatak dužine“, objašnjava Nicola, frizerka Kate Moss i dodaje da je ovo idealna promena na kosi za leto s obzirom na to da posvetljuje pramenove kao što bi to i sunce prirodno učinilo.

„Kate nikada ne prati trendove, a ova promena daje mladalački efekat u kosi", zaključila je frizerka poznatih.