Frizerski trend koji nikad ne izlazi iz mode je prirodna tekstura. Bez obzira imate li kovrdže ili blage talase, spoznaja kako ih učiniti lepšima ključna je za stil koji vam odgovara i ne traži puno održavanja.

Celebrity frizer Larry King radio je s poznatim facama, od Karlie Kloss do Jareda Leta, a za Vogue je podelio svojih 5 saveta za najlepši izgled kovrdža.

1. Ne sušite kosu peškirom

Kind savetuje da izbegavate sušenje kose peškirom. Umesto toga, izgnječite je rukama kako biste iscedili višak vode i ostavili kosu vlažnom i mokrom. Pre nego što krenete na sušenje nanesite proizvod na kosu kako biste održali svoj uzorak kovrdža i obuzdali nestašne vlasi. Pri sušenju nemojte odustati kada dođete do faze u kojoj vam kosa ne izgleda dobro, već nastavite jer će se kovrdže početi transformisati.

2. Koristite pravi proizvod

Koristite nešto što će vam pomoći da poboljšate kovrdže. Što se sastojaka tiče, potražite ulja i sve što pruža zaštitu od topline jer je kovrdžava kosa obično poroznija. Obilno nanesite na pramenove i rasporedite proizvod po kosi.

3. Frizura je sve

Možda zvuči očigledno, ali pronađite frizera koji stvarno razume kovrdže. Zaista je važno da imate dobru frizuru koja pristaje uz kovrdže.

4. Uvrnite kosu

Delove kose uvek uvrćite prstima, ali ne sve. Kada uvijate nasumične pramenove, postižete definiciju, koja dobro funkcioniše u kombinaciji s drugim pramenovima koji se suše bez ikakvih intervencija. Nakon što je uvijena, počnite da sušite fenom, koristeći nastavak za difuzor. Počnite s većom jačinom i zagrejte fen, zatim ga spustite kako bi se kosa ravnomernije učvrstila i pazite da je ne dodirujete rukama dok to radite jer to može da uzrokuje razbarušenost. Pustite da difuzor obavi sav posao umesto vas, uz proizvod u kosi.

5. Gužvanje kose i masaža

Završite utrljavanjem ulja ili kreme u kosu. Nikada ga ne češljajte kroz kovrdže jer ih to samo razdvaja i uzrokuje razbarušenost, već ih samo zgnječite rukama. Prstima nežno masirajte koren i teme kako biste podigli kosu i stvorili maksimalan volumen. Način na koji dirate kovrdžavu kosu ključan je za održavanje vaše frizure.