Iako je 2024. godina zvanično otpočela, kada je reč o stilizovanju kose, čini se da apsolutno nastavljamo da živimo u eri boba. Nema sumnje - ovo je bila vodeća frizura proteklih 12 meseci. Videli smo svaki mogući tip boba kako dolazi do izražaja u 2023. godini, i ova kratka frizura ne pokazuje nikakve znakove odlaska sa liste trendova. Poznati stilisti za kosu i frizeri, stavili su fokus pak na jednu određenu varijantu boba, za koju predviđaju da će se izdvojiti u narednim mesecima. U pitanju je tzv. barokni bob

Šta je "barokni bob"?

Frizeri predviđaju da ćemo videti više frizura koje uključuju voluminozne kovrdže i prirodne teksture u kraćim bobovima. U 2024. godini, trend se razvio s savremenim obrtom. IT devojke poput Zendaye i dalje prihvataju svoju prirodnu kosu, ali sada s nagoveštajem avangardnih geometrijskih oblika.

Jordanna Cobella, Londonski frizer godine za 2023, takođe predviđa porast popularnosti baroknog boba. "Ovo je frizura inspirisana raskoši i bogatim detaljima barokne ere",kaže Cobella. "Često uključuje kraću dužinu s voluminoznim kovrdžama, talasima ili složenim teksturama. Trend u 2024. godini može proizići iz želje za hrabrim, upečatljivim izgledom i spajanjem istorijskih estetika s savremenim stilovima, stvarajući vizuelno upečatljiv i jedinstven izgled", dodaje.

U nastavku se inspirišite fotografijama stylish Francuskinja sa Instagrama, koje su među prvima prigrlile ovaj trend.