Ako ste se pitali da li sa krajem 2023. stavljamo tačku na bob frizuru, odgovor je negativan. Kao najviralnija frizura u godini za nama, bob će i u 2024. godini nastaviti da predvodi trendove i privlačiti nove sledbenike. Pa, šta je tajna njene popularnosti?

Sa kraćom dužinom kose osećamo se sveže, uredno i pomalo odvažno. Zato i dalje ostaje klasika - i hit među uticajnim osobama poput Hailey Bieber, Else Hosk...

Naravno, ova frizura pruža mnogobrojne varijacije na temu, a oko kojih se možete posavetovati i sa vašim frizerom koji će odrediti najbolji oblik za vas. Do tada, pogledajte u nastavku kojih pet verzija boba očekujemo da vidimo na vodećim IT devojkama u 2024. godini.

Mekani bob 

Puna volumena, pokreta i lepršava - tzv. mekana bob frizura specifična je i po krajevima koji se uvijaju ispod brade za zaobljeniji i puniji izgled.

Mikro bob frizura

Tendencije u šišanju favorizuju sve kraće i kraće frizure - što je posebno vidljivo s porastom mikro bob frizura. Umesto da dosegne dužinu do ramena ili brade, ova frizura prati liniju jagodične kosti.

Četvrtasti bob

Moderan pristup najklasičnijem obliku bob frizure je šišanje u obliku kutije s tupim krajevima, čistim linijama i bez različitih stepenova. Bob frizura je kratka, oštra i glatka. Omiljena među It devojkama poput Hailey Bieber i Else Hosk, nastaviće svoju dominaciju i u 2024.

Bob iz 90-ih

Devedesete su prodrle u svaki aspekt lepote, od francuskog manikira do povratka smeđih karmina za usne. Bilo je pitanje vremena kada ćemo se vratiti OG bob frizuri iz devedesetih. Nostalgična frizura podseća na voluminoznu, feniranu kosu supermodela, uz dodatak suptilnih slojeva za još veči pokret.

Italijanski bob

Viralna frizura sezone – koja je prikupila 412,7 miliona pregleda na TikTok-u – nesumnjivo je italijanski bob. Duži, lepršaviji i seksipilniji od klasičnog francuskog, italijanski bob karakterišu zaobljeni slojevi koji uokviruju lice i volumen u korenu. Savršeno izgleda sa šiškama, a predlažemo da ga stilizujete tako što ćete kosu pustiti da se prirodno osuši, a zatim naneti dobar sprej za volumen.

Uzbudljive i kreativne, bob frizure nastavljaju dominirati svetom frizura i u 2024. godini, pružajući neiscrpnu inspiraciju za sve one koji žele osvežiti svoj izgled. Ovaj klasik, koji je evoluirao kroz decenije, i dalje ostaje verni saveznik onima koji žude za modernim, a istovremeno klasičnim stilom.

U vrtlogu stalnih promena u svetu mode, bob frizure izdvajaju se svojom svestranošću i prilagodljivošću, pružajući bezvremensku eleganciju. Očekuje se da će u 2024. godini ovi prepoznatljivi rezovi doživeti svojevrsnu renesansu, donoseći sa sobom nove interpretacije, duže dužine i raznovrsne teksture.

Ovaj tekst će istražiti raznolike varijacije bob frizura koje će krojiti put u svetlu budućnost frizura, istražujući kako će se ovi moderni rezovi prilagoditi različitim tipovima kose i oblikovati različite stilove ličnosti. Pratite nas dok raskošni svet bob frizura otkriva svoje najnovije tajne i postaje ključni akter trendova lepote u 2024. godini.