Kratke frizure mogu delovati kao veliki izazov onima koji su veći deo svog života nosili dugu kosu, ali jednom kada prihvatite da isprobate ovaj stil, velika je šansa da ćete se potpuno zaljubiti u njega. Kada imate kraću kosu, vaša energija se menja, ali takođe dajete sebi mogućnost da trošite manje vremena na održavanje kose. Dakle, ukoliko vam je dosadila vaša trenutna dužina kose, smatrajte ovo znakom da razmislite o dramatično kraćem stilu.

Kratka kosa može biti idealna opcija i ako imate bujnu kosu - ako mudro odaberete frizuru, doslovno možete skinuti teret sa svojih ramena. Pitate se koje kratke frizure za gustu kosu su najbolje? Konsultovali smo se sa Nicholasom Hardwickom, glavnim koloristom u salonu Josh Wood Colour, i Amir Mayhom, suvlasnikom i direktorom Aer Blowdry Bar-a, kako bismo saznali koje kratke frizure preporučuju za gustu kosu. Pogledajte šta su imali da kažu u nastavku teksta.

Duži pixie cut

"Ovo je veoma praktična, ali šarmantna frizura i odgovara kako talasastim, tako i ravnom tipu kose." kaže Mayha. Kratki stilovi poput ovog mogu istaći oblik vašeg lica i skrenuti pažnju na vaše oči. 

Bob jednake dužine

"Ikonični bob sa jednom dužinom verovatno je jedan od najchic izgleda svih vremena, i odlična je opcija za žene sa gustom kosom. Može se kombinovati sa gustim kratkim šiškama kako bi se dobilo blago strukturiranje lica", kaže Mayha.

Bob sa razdeljkom sa strane

"Rachel iz serije Prijatelji je ultimativna muza retro frizura, i iako je imala mnogo različitih frizura tokom sezona, jedna od zajedničkih crta svih njih bili su razdeljci sa strane", kaže Hardwick.

Već imate kratku kosu? Evo dokaza da promena razdeljka predstavlja još jedan odličan način za osveženje stila kada vam dosadi trenutna frizura.

Stepenasti bob

"Iako ravni bobovi mogu izgledati neverovatno na onima sa gustom kosom, neki od mojih omiljenih izgleda uključuju bob sa dugim slojevima, koji se zatim mogu stilizovati da izgledaju laganije pomoću aparata za uvijanje kose. To je jedna od najpopularnijih frizura koju moji klijenti traže", zaključuje Hardwick.