Na pragu smo decembra, poslednjeg kalendarskog meseca (znamo, ni mi ne možemo da verujemo), te je polako vreme da se pozabavimo trendovima za narednu 2024. godinu. Kada je reč o bojama za kosu, čini nam se da nam je na ovom planu uvek neophodna veća doza inspiracije. Od tamnijih, prirodnih tonova do blistavog golden sjaja, godina pred nama donosi širok spektar boja koje će biti tražene u hair salonima širom sveta.

Donosimo vam pet boja kose koje će prema mišljenju stručnjaka biti vodeći trendovi u 2024!

Svetloplava

Ovaj trend karakterišu prirodnije nijanse plave boje uz obavezni tamniji koren. Odličan je izbor za one koji žele da produže vreme između poseta salonu. Uz to, dodaje svetlost licu i veću dimenziju kose.


Skupocena brineta

Mislili ste da je trend tihog luksuza otišao negde? Ovo je naš favorit za narednu godinu jer se oslanja na kvalitet vlasi, nudeći sofisticiranu i luksuznu boju kose. Tamnija boja koja pruža dubinu i bogatstvo kosi, daje timeless uglađen izgled.

Zlatni odsjaj

Ovaj trend donosi suptilnu toplinu i sjaj kosi, stvarajući efekat koji podseća na blistavost zlatnog sata. Odličan je izbor za one koji traže nežnu transformaciju sa diskretnim, ali primetnim sjajem.

Crvene i bakarne nijanse

Prelepe nijanse bakarne i crvene, koje su osvojile internet u 2023. godini, ostaće u trendu i tokom 2024. godine. Ove boje kose daju energičnost, pružajući intenzivan i privlačan izgled koji ne prolazi nezapaženo.

Balayage

2024. doneće povratak trenda balayage. Ovaj trend može se prilagoditi bilo kojoj boji kose - pruža slobodu prilagođavanja sopstvenim željama, čineći ga veoma fleksibilnim i pristupačnim stilom farbanja kose. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.