Bližimo se i zvaničnom početku zime i Nove godine, a sa time raste i naša želja za promenama, eksperimentisanjem i izlaskom iz zone komfora. A, poznato je da se u beauty segmentu, najčešće i najlakše odlučujemo za promenu boje kose ili frizure.

Već ste probali plavu, smeđu, crnu boju kose, ali i dalje niste pronašli nijansu koja vam savršeno pristaje? Možda je to upravo jedna od nijansi crvene boje! Znamo, i mi smo bili pomalo skeptični kada nam je frizer predložio ovu trendy nijansu, međutim, rezultati su nas potpuno neočekivano oduševili.

Kada se govori o crvenoj boji kose, čest je slučaj da ljudi pomisle na vatrenu nijansu koja je nekada bila popularna. Ali, zapravo je mnogo više fashion odabrati zagasitiju nijansu koja poprima bakrene tonove.

Crvene boje kose mogu izgledati prirodno, u zavisnosti od tona vaše kože. Nijanse se mogu menjati, počevši od strawberry, preko copper i kestenjaste, pa sve do mahagony nijanse. Konsultujte se sa hair coloristom kojem verujete kako biste pronašli najbolju crvenu boju kose za vaš ton kože i boju očiju.

Pre sledećeg termina za farbanje kose, pogledajte ove slike najboljih ideja za crvenu boju kose ove jeseni i zime.

Jasno je da je crvena boja kose jedna od najzastupljenijih u sezoni 2023/2024, a Instagram feed prepun je primera koji nas navode da odmah zakažemo termin kod frizera.

Naravno, bitno je napomenuti da crveni tonovi, baš kao i plave nijanse, zahtevaju posebnu negu kako bi kosa ostala meka i nežna.


Ukoliko odlučite da se ofarbate u bakarne tonove, preporuka je da koristite šampone za taj tip kose, a u održavanju boje između farbanja mogu vam pomoći posebni regeneratori koji će vratiti sjaj i izgubljeni pigment.