Ove jeseni, mnogo puta smo pisali o neverovatnoj popularnosti bob frizure i njenih varijacija, kojih je zaista bezbroj. I dok se nekada nosio samo klasični bob, danas postoji toliko stilova da svaka od nas može da pronađe onu koja joj se dopada. Kako se trendovi menjaju, menjaju se i frizure, a trenutno je možda najpopularniji italijanski bob - verzija sa dužim pramenovima koji padaju nešto iznad ramena. 

Međutim, poslednjih nedelja, čini nam se da je jedna frizura potpuno osvojila čitav beauty svet. Reč je o frizuri cowgirl, a termin  je osmislio hair stilista Luke Hersheson kako bi slikovito opisao ovosezonsku frizuru koja je najtraženija u njegovom salonu. Reč je o lobu koji seže do ramena sa nevidljivim ivicama koje uokviruju lice.

"Izgled cowgirl frizure je oštar i pomalo nesavršen. Fluidna je, te briše granicu između muških i ženskih frizura", rekao je Luke.

Cowgirl je, na neki način, otklon od raznih bob varijacija koje su dominirale 2023. godine. Odlikuju je dodavanje teksture uz istovremeno rasterećenje zbog stepenovanja koje smanjuje ukupnu težinu kose.

U stvari, frizura je dizajnirana tako da što je manje stilizujete, to bolje izgleda. Zvuči savršeno!

Izvor: luxurysociety.hr